Apa, kezdődik! - Egyre durvábban kóstolgatják Botkát

Publikálás dátuma
2017.08.15. 16:06
Népszava fotó
Szabó Bálint jogász szerint Botka László szegedi szocialista polgármester hivatali vesztegetés gyanújába keveredett, rendőri vezetőket vesztegethetett meg - adta ki a felmelegített sztoriról szóló hírt nagy buzgón a még mindig Magyar Távirati Irodának nevezett valami. 

Azt írják: 

Szabó Bálint kedden a Tisza-parti városban, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Botka László a hivatali helyzetével visszaélve, a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott. Emlékeztetett arra, a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt már bírósági eljárás folyik. A Likvid Kontroll Kft. vezetője szerint az önkormányzat vezetői értekezletén személy szerint Botka László döntött arról, hogy kik tartozzanak abba a kiválasztott körbe, akik bárhol és bármikor ingyen parkolhatnak Szegeden. Hozzátette: ezek között volt a városi rendőrkapitány és a megyei rendőrfőkapitány személyes használatú autója is. Szabó Bálint azt mondta: választ vár arra, hogy van-e összefüggés a rendőri vezetők által kapott anyagi juttatás és a között, hogy beosztottjaik két éven keresztül ültek a nyomozás iratain, intézkedések sorát elmulasztva. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, az érdemi kihallgatások kedd délután el is kezdődnek - tudatta a jogász. Elmondta, az ügy miatt bejelentést tett a belügyminiszternél is, mert álláspontja szerint az intézkedések elmulasztása alkalmas volt arra, hogy megrengesse a szegedi nyomozószervekbe vetett közbizalmat.

Olvasnivaló: A korábban már nyilvánosságra hozott lista szerint az elmúlt években jóval több fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő kapott bérletet, mint szocialista - írtuk még áprilisban A Fidesz ráparkolna Botkára c. cikkünkben.

és:

Kalandos politikai pálya Vas megyéből: kicsoda Szabó Bálint?

Reagált az MSZP
Egy 1996 óta működő gyakorlat szerint Szeged életének néhány fontos szereplője, például parlamenti és önkormányzati képviselők munkavégzésükhöz ingyenes parkolási lehetőséget kapnak a parkolási cégtől - írja közleményében az MSZP. Ez a gyakorlat a fideszes városvezetés idején is működött. A cég vezetőjének 50 millió forintig joga van közgyűlési jóváhagyás nélkül döntéseket hozni. Az évente pár tucat darab ingyenes parkolási lehetőség értéke ennek töredéke.
Az utóbbi években ingyenes városi parkolási lehetőséghez jutottak közül többen sorolhatók a Fideszhez, mint az ellenzékhez. Ez nem akadályozza meg a Fideszt és az általa felbérelt álügyvédet, Szabó Bálintot abban, hogy mondvacsinált vádakkal álljanak elő. A vádak nem csak nevetségesek, de pitiánerek is: egy, a közpénzt rendszerszerűen, nagyüzemben lopó párt képviselői beszéltek korábban hűtlen kezelésről, most már kenőpénzről, miközben autóik ingyenesen parkolnak a városban.
Orbánék megfelelő embert találtak erre a feladatra, hiszen Szabó Bálintnak bírósági papírja van arról, hogy notórius hazudozó - tették hozzá. 

 

Szerző
Frissítve: 2017.08.15. 23:26

DK: szégyenletes a "zárt telefonhálózat" terve

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján szégyenletesnek nevezte, és tiltakozott az ellen, hogy a kormány "zárt telefonhálózatot" hozzon létre kormányzati és attól független szervezetek között- tudatja közleményében a párt.

Varju László kiemelte: újra megjelennek a piros telefonok, amelyek most már "narancssárga" telefonok lesznek. A lépéssel közvetlen irányítás alá kerülnek a kormányzati hivatalok, a bíróságok és a kórházak A politikus szerint a Fidesz pártállami ellenőrzéssel akarja uralni a helyzetet, elnémítani a kórházigazgatókat, utasítani és befolyásolni a bírákat, illetve befogni a kormánnyal ellentétes véleményen lévő hírközlési szervek és hatóságok száját.

Szerző
Témák
DK "K-telefon"

MSZP: ha fogytán az ellopható uniós pénz, az MNB besegít

A kormány rohamtempóban próbálja megszerezni az összes uniós pénzt, de a számlákat már nem meri elküldeni Brüsszelnek. Nem meglepő, hiszen nehezen tudnák elszámolni a fideszes képviselők "alkotmányos költségét". Tartanak a fejlesztési pénzek felfüggesztésétől, mert már a brüsszeli ellenőrök is tudják, hogy milyen a Fidesz-féle közbeszerzés- írja közleményében az MSZP.

2018-ig a kormány minden uniós támogatásra rá akarja tenni a kezét, hogy minél több pénzt oszthasson szét a fideszes pénzemberek között. De mivel lassan érkezik a pénz Brüsszelből, benyúlnak hát a Fidesz – egyik – házi bankjába, a Magyar Nemzeti Bankba, és 700 milliárddal megemelik a kifizetések összegét.

A kormány felelőssége, ha a mértéktelen korrupciója miatt Magyarország elesik a fejlesztési pénzektől, és az előre kifizetett számlákat a magyar embereknek kell állniuk az Unió helyett. A Fidesz lényege a folyamatos csalás: ezt csinálták az Eximbankkal is, amit szerettek volna az államháztartáson kívül tudni (és persze házikasszaként működtetni), most az uniós kifizetéseket "oldják meg okosba".

A Fidesz az uniós pályázatokat két dologra használja: kitömi vele oligarcháinak zsebét, az átlagos vállalkozóktól pedig kenőpénzt szed a sikeres pályázathoz. A fejlesztési pénzeknek nem Orbánt és a haverjait kellene még gazdagabbá tenniük. Minden eurócentnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.

Szerző