Újabb durva közpénzköltés a vizes vb-re - Ja, hogy már vége? És?

Publikálás dátuma
2017.08.17. 10:35
Jelenet a vizes vb záróünnepségéből - Népszava fotó/Molnár Ádám
Másodpercenként közel négymillió forintból készülhet a vizes világbajnokság utókommunikációs filmje – tudósít a Magyar Nemzet információi alapján a HírTv.

A 230 millió forintos keretösszegből egy mindössze 60 másodperces alkotást raknak össze. A mű, amely augusztus 21-e után lesz látható, a vébé öt helyszínét és hat sportágát mutatja majd be. A közel negyedmilliárdos büdzsé versenyez a világ legdrágább reklámfilmjeinek árával, amire csak az lehetne a magyarázat, hogy a keret a forgatáson kívül más kiadásokat is takar, erről azonban a kiírás szerint nincs szó: a nyertes csak filmgyártási feladatokra vállalkozott.

Közben egyébként, bár már vége, a világbajnokság is tovább drágult: a keddi Közbeszerzési Értesítőből derült ki ugyanis, hogy a balatonfüredi önkormányzat még május végén szerződést kötött a Swietelsky Építő Kft.-vel, a vb megrendezéséhez kapcsolódó út- és parkolóépítési munkára – a társaság, 500 forint híján 260 millióból vállalta a projektet, amelynek költségeit előzetesen épp 260 millióra becsülték. A Swietelsky már törzsvendég Füreden: alvállalkozóként bevonták az 1,9 milliárd forintból elkészült, csak az utolsó pillanatban átadott mélygarázs építésébe is.

Szerző

Vonatkésésések a reggeli csúcsban az elővárosi vonalakon

Publikálás dátuma
2017.08.17. 09:39
Illusztráció/Thinkstock

Késnek a vonatok a budapest-ceglédi vonalon - tájékoztatta a Mávinform csütörtök reggel az MTI-t. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 20-60 percet késik több reggeli - főként elővárosi - vonat, mert Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés.

Szerző

Már megint! - Figyelmeztetés a "tartós hőség" miatt

Publikálás dátuma
2017.08.17. 09:33
Illusztráció/Shutterstock
A tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtök hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Tolna megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés.

Azt írták: a napi középhőmérséklet csütörtökön helyenként (főként a Duna-Tisza közén, délkeleten, Dunántúl keleti részén) várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. A legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között valószínű. Késő estére 19-26 fok közé hűl le a levegő.

Megjegyezték továbbá, csütörtök délután elsősorban a Dunántúli-középhegység (Bakony) térségében, illetve a keleti, északkeleti határvidéken esetleg kialakulhat egy-egy gyengébb intenzitású zivatar.

Szerző