Mutasd meg, hogy a tudás mindenkié!

Publikálás dátuma
2017.08.18. 07:13
Forrás: Facebook/Telenor Youth Forum
A Telenor ismét keresi azokat a fiatal gondolkodókat, akik a digitális megoldások kreatív alkalmazásával segíthetnek ledönteni a társadalmi korlátokat. A Youth Forum 2017 felhívásra olyan 20-28 év közöttiek jelentkezését várják, akik digitális megoldásokat adjanak korunk társadalmi problémáira.

Közösségi médiában jártas, technológia iránt érdeklődő fiatalokat keres a Telenor az ötödik, Oslóban és Bangkokban rendezendő Telenor Youth Forum programra, amely során a jelentkezők bemutathatják, hogyan érnének el valódi változást a világban. A kiválasztottak részt vehetnek a 2017-es oslói Nobel-békedíj átadáshoz kapcsolódó ünnepi rendezvényeken.

A Telenor Youth Forum (TYF) a Telenor Csoport és a Nobel Békeközpont által szervezett globális programsorozat. A közös kezdeményezés központi célja, hogy a fiatalok valódi változást érhessenek el a világban a digitális technológia segítségével. A program elmúlt négy éve során hét fiatal nyertes képviselte hazánkat a nemzetközi programban.

Olyan 20-28 éves fiatalok jelentkezhetnek, akik 2017. december 8-10 között Oslóba, majd 2018 májusában Bangkokba utaznak, hogy a többi ország nyerteseivel együtt közös workshopokon vegyenek részt. A kiválasztott fiatalok egy éven keresztül heti két órában dolgoznak majd a projektjeiken egy virtuális csapat részeként, hogy a decemberi indító workshopon feltárt fontos társadalmi kihívásokra keressenek digitális válaszokat. A Telenor leányvállalatai 13 országból küldenek jelölteket.

A 2016 program csapatai még dolgoznak a tavaly decemberben, Oslóban meghatározott digitális szolgáltatásokon. Témáik kiterjednek a klímaváltozás, a fiatal menekültek oktatása, a mentális egészséggel kapcsolatos tabutémák, a nemek közti egyenlőség, valamint a munkanélküliség problémakörére.

A fiatalok munkáját szakértő mentorok támogatják az UNICEF, a World Education Foundation, a Vöröskereszt, a Techfugees és a Telenor Research képviseletében. A mentorok során releváns és nélkülözhetetlen tudással segítik a fiatalokat. A program végén kiválasztják legsikeresebb nyertes csapatot, akiknek a megoldása legnagyobb hatást képes elérni. Ők egy második utazást nyernek Oslóba, ahol a következő program résztvevői előtt mutatják be a projektjüket.

Érdekel a lehetőség?
Ha szeretsz együtt dolgozni egy igazán nemzetközi csapattal, ha hiszel abban, hogy a digitális technológia valós, pozitív változást tud hozni a fejlődésben, ha nyitott vagy az új perspektívákra, amelyekkel nagy, globális problémákat lehet megoldani, te lehetsz a következő TYF nyertes, aki képviseli Magyarországot. Olvasd el a pályázáshoz szükséges hasznos információkat a következő linken és jelentkezz augusztus 31-ig: www.telenor.com/youthforum/

A 2016-os PROGRAM

A 2016-os programban Németh Annamária, a Corvinus egyetem hallgatója, valamint Zubor Zalán, fiatal újságíró képviselte hazánkat. Az Európából és Ázsiából érkezett mintegy 5000 jelentkező közül választották ki azt a 26 tehetséget, akik országuk képviseletében részt vehettek a programon.

(x)

Szerző

SOS gyermekfalvakat támogat az Orbit

Publikálás dátuma
2017.08.18. 07:12

Az Orbit Gyermekmosoly kampánya keretében május 1. és június 30. között minden egyes megvásárolt rágógumi árának 1 százalékával az SOS Gyermekfalvakat támogatta. Két hónap alatt 11 318 000 forint gyűlt össze.

(x)

Szerző

Nem a szülők neme számít

Publikálás dátuma
2017.08.18. 07:11
FOTÓ: SHUTTERSTOCK
Nincs befolyással a gyerekek szexuális indentitására az, hogy hetero- vagy homoszexuális szülők nevelik őket - derült ki egy amerikai kutatásból, melynek eredményeit a Sex Rolls című folyóiratban megjelent tanulmányban ismertették. A kutatást a Kentucky Egyetem végezte, 106 család bevonásával. A szülők között voltak meleg párok, leszbikusok és heteroszexuálisok is.

A több évig tartó vizsgálat során elsősorban azt figyelték meg, hogy az óvodáskorú gyerekek hogyan és milyen játékokkal játszanak szívesen még iskoláskoruk előtt. Hangsúlyos szerepet kaptak az úgynevezett "fiús", illetve "lányos" játékok. A gyerekek többsége a saját neméhez "illő" játékokkal játszott inkább. Azoknál a gyermekeknél, akik nem a nemükre jellemző játékokat választottak, később, iskolás korukban is gyakran folytattak olyan tevékenységeket, amelyek nem jellemzőek saját nemükre.

Ehhez azonban semmi köze annak, hogy a meleg szülők e tekintetben esetleg megengedőbbek. A tapasztalatok azt mutatták, a homoszexuális szülők által örökbefogadott gyermek nemileg a szokásos módon fejlődik, hasonlóan a heteroszexuális szülők gyermekeihez.

Szerző