Előfizetés

Viking kincseket raboltak

Publikálás dátuma
2017.08.22. 07:50

Mintegy 400 felbecsülhetetlen értékű viking tárgy tűnt el egy norvégiai múzeumból. Ha nem kerülnek elő, az az elmúlt 200 év legnagyobb múzeumi katasztrófája lesz. A tolvajok a renoválási állványokat használták, hogy bejussanak a hetedik emeleten az épületbe.

Százezredik látogató Sárospatakon

Publikálás dátuma
2017.08.22. 07:49

Augusztus 20-án százezredik kiállítási látogatóját köszöntötte a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma Sárospatakon. Egy fiatal pár örülhetett a múzeum kiadványaiból összeállított ajándékcsomagnak és a tokaji bornak.

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma az ország leglátogatottabb múzeumainak sorába tartozik, évente 140 ezren keresik fel kiállításait.

Ajándékötlet Beatles-rajongónak

Publikálás dátuma
2017.08.22. 07:49
Fotó: AFP/Richard Goldschmidt

Elárverezik az Eleanor Rigby sírhelyének kiváltásáról szóló dokumentumot és egy miniatűr Bibliát benne a nő nevével - írja a The Guardian. A The Beatles Eleanor Rigby című számáról Paul McCartney korábban azt mondta, hogy csak úgy eszébe jutott a név, később azonban elterjedt, hogy egy liverpooli temető egyik sírkövéről vette. McCartney és John Lennon állítólag abban a temetőben találkoztak először, ahol eltemették a nőt, és többször is jártak erre. A Rigby család 1949-ben temetkezett a helyen, a brit törvények szerint hét év múlva itt újra lehet temetkezni.