Előfizetés

Elhalasztották az asztanai tárgyalásokat Szíriáról

Kazahsztán külügyminisztere kedden bejelentette, hogy elhalasztották az augusztus végére tervezett, Oroszország, Törökország és Irán közötti egyeztetést a szíriai helyzetről. Kairat Abdrahmanov közölte, hogy az asztanai tárgyalások következő fordulóját szeptember közepén tartják meg.

Az elmúlt hónapokban Kazahsztán adott otthont az orosz, török és iráni vezetés megbeszéléseinek, amellyel a genfi béketárgyalásokat akarták előmozdítani. A tárgyalások, amelyeken korábban az Aszad-rezsim képviselői és szíriai lázadó szervezetek is részt vettek, főként szíriai biztonsági zónák kialakításáról volt szó. A legutóbbi, júliusi megbeszélések nem vezettek eredményre a négy tervezett biztonsági zóna létrehozásáról Ankara ellenkezése miatt. A kazah diplomáciai vezetője közölte, hogy Moszkvától kaptak értesítést a halasztásról, augusztus végén csupán egy technikai megbeszélésre kerül sor, ahol a szeptemberi folytatásról döntenek.

Viking kincseket raboltak

Publikálás dátuma
2017.08.22. 07:50

Mintegy 400 felbecsülhetetlen értékű viking tárgy tűnt el egy norvégiai múzeumból. Ha nem kerülnek elő, az az elmúlt 200 év legnagyobb múzeumi katasztrófája lesz. A tolvajok a renoválási állványokat használták, hogy bejussanak a hetedik emeleten az épületbe.

Nyárbúcsúztató programok

Augusztus 24-én a Magashegyi Underground népszerű Szimfonikus Remix koncertjével búcsúzik a nyár a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, amelynek vendégei Beck Zoli, a 30Y frontembere és Molnár Levente operaénekes lesznek. A jól ismert zenék és slágerek látványos vetítéssel, új átdolgozásokkal hallhatók. A nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 25-én és 26-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Nyáry Krisztián szövegeiből és a Kaláka zenéivel készült Így szerettek ők című irodalmi koncert-színház várja a közönséget.