Három kamion ütközött az M0-áson - Két kilométeres a dugó

Két baleset történt az M0-s autóúton Gyál közelében kedd délután, két kilométeres torlódásra kell számítani mind a két oldalon - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A megyei rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte: két teherautó ütközött össze az M0-ás autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán a 33-as kilométernél. Senki nem sérült meg. A forgalom egy sávon halad. Hozzátették: szintén Gyál közelében ütközött össze egy teherautó és egy személygépkocsi az M0-ás autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán a 30-as kilométernél. A sérült járművek elfoglalják a felhajtó ágat.

Szerző

MSZP: M. Richárd emberei védték Rogánt

Publikálás dátuma
2017.08.22. 17:44
Házi őrizetbe került M. Richárd MTI Fotó: Mohai Balázs
Pintér Sándor belügyminiszternek magyarázatot kell adnia arra, hogy mi folyik annak az M. Richárdnak az ügyében, aki kokain hatása alatt jogosítvány nélkül okozott több halálos áldozattal járó balesetet! - írta az MSZP közleményében.

Miért nem lépett a rendőrség, amikor M. Richárdot a halálos baleset után egy másik, bérelt autó volánja mögött látták? Hogyan történhetett meg, hogy amíg nyomoztak utána, M. Richárd a Seychelle-szigeteken nyaralt? Miért nem kell a házi őrizet alatt M. Richárdnak nyomkövetőt viselnie? Talán csak nem azért ilyen elnézőek a hatóságok M. Richárddal, mert az ő emberei védték Rogán Antal lakossági fórumát? Milyen kapcsolatban áll Rogán Antal a több embert halálra gázoló M. Richárddal? - tette fel kérdéseit a szocialista párt.

Itt az ideje, hogy Pintér Sándor belügyminiszter átfogó vizsgálatot indítson, milyen veszélyt jelent Magyarország számára Rogán Antal. Az időnként helikopterező propagandaminiszter ugyanis maga a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat az elmúlt évek nevéhez köthető botrányos ügyeivel: a szerencsejáték-törvénytől az offshore cégeken keresztül értékesített letelepedési kötvényeken át a belvárosi ingatlanpanamáig - fogalmazott az MSZP, hozzátéve: várják Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatását.

Korábban Rogán az Origo megkeresésére nyilatkozta, hogy nem ért egyet M. Richárd házi őrizetével, szerinte a hatóságoknak fellebbezniük kell. A propagandaminiszter azt mondta: szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt, és ezért viselni kell a felelősséget.ahogyan korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesová esetében, úgy most sem ért egyet a házi őrizettel. "Főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek - mint például a kokainfogyasztás -, megfelelnek a valóságnak" - fejtegette Rogán, felvetve, hogy M. Richárd talán nem is volt bedrogozva, holott a vizsgálat már megállapította, hogy fogyasztott kokaint.

A gyanúsított május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve haladt autójával Budapesten a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban. A járműve a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca felől érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három várakozó embert. A baleset következében a szabályosan közlekedő jármű két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

Az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítványt a bűnismétlés veszélye miatt találta megalapozottnak, míg a védői indítványt az enyhébb kényszerintézkedésre nézve. A kerületi bíróság megállapította, hogy a gyanúsított ellen részben szintén közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt folyik másik büntetőeljárás. E körülmény, továbbá a gyanúsított életvitelére vonatkozó nyomozati adatok, valamint a gyanú szerinti bűncselekmény jellege együttesen megalapozzák a bűnismétlés veszélyét, ami a bíróság szerint házi őrizettel kiküszöbölhető. A kerületi bíróság végzése nem jogerős.

Szerző
Frissítve: 2017.08.22. 18:55

Megint riasztani kellett a Gripeneket

Egy easyJet utasszállító gép miatt riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint az Olaszországból Budapestre tartó személyszállító repülőgép pilótái nem jelentkeztek be a légiforgalmi irányításnál. A Gripenek azonosították a repülőgépet, majd a gép pilótái felvették a kapcsolatot a HungaroControl irányítóival és folytatták útjukat Budapestre.

Szerző