Előfizetés

Elhunyt a Duna Arénában rosszul lett úszó

Publikálás dátuma
2017.08.22. 22:27
FOTÓ: Népszava
Kedd hajnalban elhunyt António Sánchez, aki vasárnap rosszul lett a Budapesten zajló masters vizes világbajnokság 100 méteres hátúszásának egyik futama után – adta hírül hivatalos honlapján a Spanyol Úszószövetség.

A 65 éves férfit kimentették a Duna Aréna medencéjéből, sikeresen újraélesztették, majd a Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinikájára szállították, ám az életét végül nem sikerült megmenteni. A FINA az elhunyt sportembernek poszthumusz aranyérmet ítélt, melyet a családjának juttatnak el.

Kritikus almatermés

Publikálás dátuma
2017.08.22. 20:35
Illusztráció: Shutterstock
Szerkezetátalakítást és technológiai fejlesztéseket javasol a magyar alma versenyképességének megőrzésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), október közepétől pedig almafogyasztást népszerűsítő kampányt indít - közölte a testület kedden. 

Csupán az ültetvényterület 20-25 százaléka mondható korszerűnek, az 500 ezer tonnás magyarországi termésből csupán 150-200 ezer tonna lehet étkezési alma - írták közleményükben.

Kapcsolódó
Almatermelők: káosz helyett tetteket!

Laboratóriumot épített a gyógyszertár Budapesten

Publikálás dátuma
2017.08.22. 20:20
FOTÓ: Tóth Gergő
Új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals. 

A 13 millió dollár - mintegy 3,5 milliárd forint - értékű beruházással 80 új, magasan kvalifikált munkahely jön létre a kőbányai üzem laboratóriumában.