Erdei Zsolt: Elég, ha mindent megtesznek

Publikálás dátuma
2017.08.24. 07:53
Fotó: Kállai Márton
A holnap kezdődő ökölvívó vb-n Harcsa Zoltán, Kovács Richárd és Hámori Ádám képviseli a magyar színeket, a szövetség elnöke, Erdei Zsolt pedig a Népszavának elmondta, bízik abban, hogy tisztességgel helytállnak.

- Eltelt már pár hónap, mióta elnöki munkáját megkezdte. Hogy érzi magát?

- Egyre jobban kezdem átlátni a helyzetet, jobban belelátok bizonyos dolgokba, és már felelősen is tudok döntéseket hozni. Kezdek beleszokni a dolgokba, de azért még rengeteg tanulni valóm van.

- Milyen tervei, ötletei vannak?

- Rengeteg a terv és az ötlet. A régiók átalakítása, a bíróbizottságban is rendet kell tenni, sok minden tisztázásra vár. Ezek nyilván mind olyan feladatok, amelyek nem csak rám hárulnak, de a döntések során az én kezemben is ott van a megoldókulcs egy darabja.

- Holnap kezdődik a hamburgi vb, kiutazik a versenyzőkhöz? Mit gondol, milyen érzés lesz visszatérnie? Hiszen ott volt profi évekig.

- Úgy terveztem, hogy a későbbiek során csatlakozom hozzájuk, de egyelőre ez még nem biztos, hiszen minden más mellett nekem is ott a család. Amennyiben kiutaznék, Hamburgban sem lennék elveszett, hiszen majdnem úgy ismerem, mint Budapestet, annak köszönhetően, hogy 10 évig ott is éltem. Olyan ez, mintha hazamennék, akár második otthonomnak is nevezhetném a várost.

- Mennyire követte nyomon a három versenyző felkészülését?

- Nem igazán feladatom ez, s nem is akarok beleszólni ebbe. Ifj. Balzsay Károly (a szövetségi kapitány, -a szerk.) teljes mértékben átvette ezt a szerepet. Benne természetesen megbízom, és biztos vagyok abban, hogy jól felkészítette a srácokat. Beszéltem vele, s azt a következtetést szűrtem le, hogy minden rendben van, a fiúk jó formába kerültek. Természetesen hogy milyenek lesznek az éremesélyeink, az a sorsolástól is függ, de úgy gondolom, ezek a fiúk mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobban teljesítsenek.

- Előzetesen akkor egyáltalán nem is beszélt a versenyzőkkel?

- Nem, és úgy gondolom, erre nekik sincs szükségük. Annyi történt, hogy korábban, még Kőszegen rendeztek egy “Pofonpartit”, ahol a szlovák válogatott tagjaival tudtak egyenként bokszolni. Ott azért váltottunk pár szót a felkészülésről, de szerintem nem várnak el ennél többet tőlem. Illetve, ha mégis elvárnának valamit, elérhető vagyok mindenki számára, nyugodtan fordulhatnak hozzám is. Ez most nem történt meg, ebből is gondolom azt, hogy a felkészülésük zökkenőmentesen zajlott.

- Az Európa-bajnokság után többekből hiányolta az igazi szívvel küzdést és az elszántságot. Ilyen szempontból történt változás?

- Tekintettel arra, hogy nem folytam bele különösebben a felkészülésükbe és munkájukba, ezt pontosan nem tudom megítélni. Ugyanakkor nagyon bízom abban, hogy a hozzáállásuk valamelyest fejlődött. Beszéltünk erről is a kapitánnyal, s remélem, sikerült neki megfelelően feltüzelni a srácokat ahhoz, hogy tényleg az utolsó vérükig küzdjenek majd a ringben.

- A szövetség részéről mi az elvárás, és Ön mit vár a versenyzőktől?

- Igazából a szövetség részéről nem tudok elvárást mondani, a saját elvárásaimról viszont szívesen beszélek. Továbbra is ugyanaz mint eddig, tegyenek meg mindent a győzelem érdekében, a legjobb tudásuk szerint. Ezen kívül semmi mást nem várok el, csak azt, hogyha lejönnek a szorítóból, akár egy vesztes mérkőzés után is, akkor azt úgy tegyék, hogy tényleg mindent megtettek a győzelemért. Hogy ez mire lesz elég, természetesen én sem tudom. De bízom azért benne, hogy akár egy-két pontszerző helyet is sikerülhet majd megcsípnünk.

- Harcsa részéről esetleg gondolkodhatunk éremszerzésben?

- Őt Fortuna egyébként is a kegyeiben tartja, azt gondolom, hogy jó sorsolással akár ez is megtörténhet, s akár érem is születhet. Ha egy dobogós helyünk lenne a világbajnokságon, akkor az nagy magasságokba emelné őt az én szememben is.

A padlás rekorddal

Publikálás dátuma
2017.08.24. 07:49

Hamarosan startol a Vígszínház 122. évada, a társulat egyszerre négy előadás bemutatójára készül, és számos izgalmas programra várják az érdeklődőket szeptemberben. A padlás 30. születésnapját ünneplik majd az évadban, és az előadás egymilliomodik nézőjét is köszöntik az ősszel.

Szerző

A padlás rekorddal

Publikálás dátuma
2017.08.24. 07:49

Hamarosan startol a Vígszínház 122. évada, a társulat egyszerre négy előadás bemutatójára készül, és számos izgalmas programra várják az érdeklődőket szeptemberben. A padlás 30. születésnapját ünneplik majd az évadban, és az előadás egymilliomodik nézőjét is köszöntik az ősszel.

Szerző