Szijjártó "kifinomult diplomáciai érzékkel" ment neki Hollandia nagykövetének

Publikálás dátuma
2017.08.24. 18:53
Az alaposan kioktatott Gajus Scheltema - Forrás: Facebook
Ja, nem.  Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi - ezt a diplomácia vezetőjéhez a fidesz-kormány szerint nyilván teljesen méltó mondatot Magyarország külgazdasági és külügyminisztere mondta. Szijjártó Péter azt is hozzátette: amíg a holland nagykövet nem megy haza, a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten.

Vajon mi bőszítette fel ennyire ifjú, ámde tapasztalt miniszterünket? 

Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány - siet a segítségünkre a megfejtéssel az MTI.

Szijjártó Péter pedig ezúttal sem bíbelődött holmi érvekkel, amivel apróra zúzhatná a holland nagykövet állításait, ehelyett szablyát rántott, és úgy megvédte a magyar embereket, hogy csak na. 

A miniszter különösen határozottan utasítja vissza azt, amikor a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében. Ez egy olyan vád, amelyet még a legdurvább vitákat hozó 2015-ös évben sem engedett meg magának szinte senki - tolmácsolta szavait az MTI. Ilyet ne engedjen meg magának senki Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben - jelentette ki Szijjártó, hangjában nyilvánvalóan mélységes felháborodással. 

A magyar külügyminiszter szerint már nemkívánatossá vált nagykövet májusban még barátságos fotót posztolt arról az eseményről, amikor a holland küldöttség a magyar bírói testülettel  - élén Handó Tündével - találkozott. 

Szerző

A Századvég is beszállt a Vona-elleni kampányba

Publikálás dátuma
2017.08.24. 18:03
Semjén Zsolt egy, a Századvég Alapatvány által rendezett konferencián- Forrás: Századvég Alapítvány/Facebook
Ahogy az egy jó csatlóshoz illik. A Századvég Alapítvány legfrisebb - érdekes módon szinte minden alkalommal a kormányt (Orbánt) megtámogató eredményt produkáló - közvéleménykutatását a másik hű társ, az állami média ismertette, beleértve persze az MTI-t. 

A távirati iroda híre: 

Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyar társadalom döntő többsége, és a Jobbik szavazók csaknem fele is úgy véli: bocsánatot kell kérnie Vona Gábornak, a Jobbik elnökének a nyugdíjasoktól Facebook-bejegyzése miatt - hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Főként a legidősebbek tartják sértőnek Vona Gábor véleményét, de a többség életkortól függetlenül bántónak véli a bejegyzésben megfogalmazottakat - tették hozzá. A Századvég úgy fogalmazott: Vona Gábor "megosztó Facebook-bejegyzése, melyben a magyar nyugdíjasokkal kapcsolatban fogalmazott meg kritikus véleményt, a mai napig a politikai közbeszéd részét képezi".  A Századvég múlt heti közvélemény-kutatásának eredménye szerint Vona Gábor bejegyzését legnagyobb arányban (82 százalék) a hatvan év feletti korosztály ítéli el. Ezen felül viszont a megkérdezettek döntő többsége minden életkori csoportban - így a harminc év alattiak között is - sértőnek tartja a pártelnök mondatait.  Másrészt az is látható, hogy a válaszadók közül jóval hevesebben reagálnak az elhangzottakra az inaktív társadalmi csoportokba tartozók (nyugdíjasok: 86 százalék, háztartásbeliek: 85 százalék, munkanélküliek: 84 százalék) - fejtették ki. Emellett jelentős különbség, hogy míg a nők 81 százaléka szerint sértő Vona Gábor bejegyzése a nyugdíjasokra nézve, addig a férfiak körében ez az arány 63 százalék. A felmérés tanúsága szerint a kérdésben véleményt formáló Jobbik-szavazók csaknem fele (48 százalék) úgy véli, a pártelnöknek bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól a bejegyzése miatt - írta a Századvég, kiemelve: pártpreferenciától függetlenül ezen a véleményen van a döntő többség.  Mint felidézték: korábbi elemzésük is rámutatott, különösen érzékenyen reagáltak Vona Gábor mondataira a baloldali szavazók: az MSZP szavazóinak 86 százaléka a bocsánatkérés mellett érvel. Ugyanez az arány a Fidesz-KDNP szavazók között 83 százalék, az LMP táborában 60 százalék, a DK szavazói között pedig 54 százalék - olvasható a közleményben.

lásd még: Századvég, a kormány pénzmosodája


Szerző

Felújítják a makói Hagymaházat

Százharmincmillió forintos kormányzati támogatásból felújítják a makói Hagymaházat, a Makovecz Imre tervei alapján készült épület október elején nyílhat meg újra - közölte Czirbus Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a Kossuth-díjas építész tervei közül a Hagymaház volt az első, mely megvalósulhatott Makón. Bár az 1998 októberében átadott épület csak jövőre lesz húszéves, megérett a felújításra, különösen a magas fenntartási költségek miatt. A rekonstrukció munkálatok augusztus elején kezdődtek el. Elsőként az épület négy üvegborítású tornya közül az egyik hátsót állványozták föl. Ott kicserélték a teljes üvegezést, lefestették az azt tartó fémszerkezetet, és megfelelő kezelést kapott a fa. A következő hetekben a másik három tornyon is ezeket a munkálatokat végzik el, majd az oldalsó falfelület festése következik. A rekonstrukció legjelentősebb eleme a tetőszerkezet felújítása lesz. Kicserélik az épületet borító palát, a tető alatt pótolják az eddig hiányzó szigetelést, és hófogó is kerül a házra.

Zsámboki Erika, a Hagymaház vezetője elmondta, hogy a kulturális intézmény a tervek szerint október elején nyit újra népszerű rendezvényeivel.

Szerző
Témák
Makó Hagymaház