Halálos baleset Debrecennél - Több ezer méh szabadult ki (fotók)

Publikálás dátuma
2017.08.25. 14:20
Fotók: police.hu
Halálos baleset miatt lezárták a 4-es számú főutat Debrecen határában péntek délelőtt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Plásztán-Kopcsa Kamilla tájékoztatása szerint egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze a 4-es számú főúton Bocskaikert és Debrecen között. A személygépkocsi előzés közben frontálisan összeütközött a szemből közlekedő kamionnal, a balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette - tette hozzá.

A helyszínelés, valamint a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a rendőrök a forgalmat Pallag felé, illetve Debrecenben a 354-es számú útra terelik.

A hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méhkaptárokat szállított a személygépkocsi amelynek meghalt a vezetője. Papp-Kunkli Nóra elmondta: az összetört kaptárokból több ezer méh szabadult ki, befogásukhoz méhész szakember segítségét kérték a tűzoltók.

Szerző
Frissítve: 2017.08.25. 14:29

Teréz körúti robbantás - Egymilliárd eurót akart a gyanúsított Pintéréktől

Publikálás dátuma
2017.08.25. 11:01
Helyszínelők a Teréz körúton. FOTÓ: Molnár Ádám
Terrorcselekmény előkészületével gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantás miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban levő P. Lászlót - közölte a főügyész pénteken.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a gyanúsított egymillió eurót kívánt a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni. A gyanú szerint P. László a Teréz körúti robbantást követően e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta a két rendőrjárőr megölésének szándékával működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni.

A főügyészség szerint a gyanúsított szándéka az volt, hogy rákényszerítse Magyarország Belügyminisztériumát: fizessenek ki a részére egymillió euró készpénzt. Azzal fenyegetett, hogy a rendelkezésére álló nagy mennyiségű robbanóanyaggal emberi életek kioltását eredményező robbantások fognak történni, ha nem teljesítik a követelését - ismertette a főügyész. Keresztes Imre megjegyezte: ezért a bűncselekményért 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. 

A két rendőrt megsebesítő robbantással összefüggésben rögzítette: a főügyészség azzal is kiegészítette a gyanúsítottal közölt tényállást, hogy a férfi meg akarta szerezni a járőrök szolgálati fegyverét. Keresztes Imre azt írta: a robbanás ereje alkalmas volt arra, hogy a közvetlen közelében lévő járőrök, illetve a detonáció 2,5-3 méteres körzetében tartózkodó járókelők az életüket veszítsék, a távolabb lévők testi épsége, egészsége pedig jelentős veszélybe kerüljön. Erre tekintettel a főügyészség már előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúját közölte P. Lászlóval pénteken. Ezért a bűncselekményért már életfogytig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. 

A nyomozás határideje szeptember 14. Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél. A detonációban két rendőr megsérült, a gyalogos rendőrjárőr páros nőtagja életveszélyesen, férfi tagja súlyosan. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba.

A robbantás gyanúsítottját október 19-én Keszthelyen fogták el. P. Lászlót eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították. A Központi Nyomozó Főügyészség idén februárban jelentette be, hogy folytatólag kihallgatásán P. László lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsított előzetes letartóztatását legutóbb július végén hosszabbította meg a bíróság október 21-ig. A Budai Központi Kerületi Bíróság azzal indokolta döntését, hogy "annak ellenére, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában beismerő vallomást tett, ugyanakkor őszinte megbánást nem tanúsít, magatartása együttműködőnek nem tekinthető, az eljárással kapcsolatosan az érdektelenségét hangoztatja".

Szerző

Hatan sérültek meg az M43-as autópályán

 Baleset miatt lezárták az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalát Szegednél péntek reggel - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Huber Krisztián elmondta, az M43-as autópálya 10-es kilométerszelvényénél két személygépkocsi ütközött, és a balesetben többen megsérültek.

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta a sztráda Makó felé vezető oldalát. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a karambol során - az első információk alapján - hatan sérültek meg, egy ember beszorult a roncsba, kiszabadításán feszítővágóval dolgoznak a tűzoltók.

Szerző