Jelentős győzelem Irakban az IS felett

Publikálás dátuma
2017.08.26. 18:56
Fotó: AHMAD AL-RUBAYE / AFP
Az iraki kormányerők visszafoglalták Tell-Áfár városának 70 százalékát az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyvereseitől – közölték a hadsereg vezetői szombaton. A kormányerők hat nappal ezelőtt kezdték ostromolni a várost, hogy elfoglalják a szélsőséges milicistáktól - tudósít az Euronews. 

Az iraki külügyminiszter szerint hamarosan az egész környék visszakerül a kormányerők ellenőrzése alá, a katonák ugyanis péntek estig 16 szomszédos települést is visszafoglaltak. Tell-Áfár fontos bázis volt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára Irak északkeleti részén. A korábban kétszázezer lakosú nagyvárosból azonban ezalatt nagyon sokan elmenekültek, és most már csak pár tízezren maradtak. Az iraki katonák mindenhonnan letépték vagy leszedték a terrorszervezet zászlóit, és vidáman pózoltak velük.

Szerző

Újabb borzalmas buszbaleset - Ezúttal Nagy-Britanniában

Publikálás dátuma
2017.08.26. 18:11
Brit mentőhelikopter/AFP fotó
Nyolc ember halt meg abban a balesetben, amelynek során egy minibusz és két kamion ütközött össze az M1-es autópályán, Milton Keynes közelében- adja hírül a BBC.

A jelenlegi információk szerint a halálos áldozatok mindegyike a kisbuszban utazott. Mindkét kamion vezetőjét letartóztatták "halált okozó, veszélyes vezetés"- , illetve egyiküknél ittas vezetés gyanúja miatt is. Négy embert kórházba vittek, köztük egy gyermeket - informált a helyi rendőrség. 

Szerző

"A Fidesz a jövő vállalkozásainak pénzét is ellopja"

 A “Gyere haza fiatal!" program kínos bukása után újabb okot adott a Fidesz a fiataloknak, hogy ne akarjanak hazajönni. Azt a 400 millió forintot, amiből a jövő magyar start-up cégeit és innovatív ötleteit kellene támogatni, Szőcs Géza kormánybiztos zsebében látja jó helyen - írja közleményében Varjú László, a DK alelnöke, hivatkozva a HVG értesülésére.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar fiatalok támogatása nem azt kellene jelentse, hogy még több közpénz kerül a Fiatal Demokraták Szövetségéhez, azaz a Fideszhez. Azok a magyar fiatalok, akiknek megvan a tehetségük és a szorgalmuk a jövő innovatív cégeinek felépítéséhez, így nem Magyarországon, hanem Angliában, Németországban, esetleg Hollandiában fogják kamatoztatni a tudásukat. A DK 2018 után a Sokak Magyarországa programja szerint létre fogja hozni a Magyar Start-up Platformot, hogy valóban magyar fiatalok valóban ígéretes vállalkozásokat hozhassanak létre- zárul a közlemény.

Szerző