Kocsmastoppal a tüntetők ellen Erzsébetvárosban

Publikálás dátuma
2017.08.29. 13:25
Az Élhető Erzsébetvárost! csoport céljai ellen tüntetnek ma FOTÓ: Népszava
Az Élhető Erzsébetvárost! nevű civil csoport tüntetései miatt létrehozott intézkedéstervezet megrendszabályozná a bulinegyedet, egyben megnehezítené a kocsmatulajdonosok helyzetét. Épp ezért ma este, a szerdai tiltakozás előtt ellentüntetésbe kezdenek, így két órán át zárva lesznek a vendéglátóhelyek. A demonstráció célja, hogy megfékezzék az egyre erősödő indulatokat a bulinegyedben.

A vendéglátósok vonulnak majd a Madách térről a Erzsébet körúti Polgármesteri Hivatal elé, hogy elmondják, nem megoldás a csendrendelet kiterjesztése Belső-Erzsébetvárosra, nem akarnak bezárni éjfélkor. Munkájukat, a munkahelyüket és bevételeiket féltik, ami nem is kevés,  hiszen a külföldi vendégek jól fizetnek, s a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrég ismertetett adatai szerint 2016-ban azok a VII. kerületi székhelyű adózók, amelyek fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában közel 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Fél kettőkor várhatóan félezres tömeg sétál a Madách tértől a Király utcán át az önkormányzatig, itt rövid beszédet tartanak a demonstráció céljáról. A vonulás idejére úgy 150 hely be is zár a kerületben erre a két órára.

A kerület helyeinek 90%-a csatlakozott a demonstrációhoz, körülbelül 30 hely van, amely nem vesz részt benne. Vonul majd a Szimpla, a Legjobbkocsma, több étterem a Gozsdu udvarból, hamburgerezők és kocsmák is. Mintegy 150 hely áll le a munkával kedd délután, hogy megmutassák, nem csak a lakók érzik, hogy szorul a hurok a bulinegyed körül.

Ezzel szemben az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport szerda délutánra szervez tüntetést a kerületi önkormányzat Erzsébet körúti épülete elé. Felhívásukban egyebek között azt írták: „Mostanra egyértelműen elértük a kritikus tömeget, médiafigyelmet, láthatóak vagyunk, mégis látszatintézkedésekkel próbálják kiszúrni a szemünket!” A szervezők szerint azért kell „erőt mutatniuk”, hogy számonkérhessék az illetékeseken: miért csináltak „disznóólat” a lakóhelyükből, Budapest történelmi központjából.Szerző

Németh Szilárd: a a 444-esek Soros ügynökei, nem újságírók

Publikálás dátuma
2017.08.29. 12:06
FOTÓ: Népszava
Németh Szilárd nem először állítja, hogy az ellenzéki pártok, sőt, a 444 mögött is Soros György áll, a Magyar Hírlapnak adott interjújában mégis újra elmagyarázta, hogyan irányít (a Fideszen kívül) mindent a magyar származású milliárdos. Szerinte a 444 munkatársai nem újságírói munkát végeznek, csak botrányt generálnak. Még jó, hogy ezután a Fidesz alelnöke kijelentette, nem ő akarja megmondani, hogy mi az újságírók feladata.

Részlet a szélsőjobboldali lapnak adott interjúból:

– Mégis, komolyan gondolja, hogy például a 444 újságírói Soros ügynökei?

– Igen, határozottan.

– Miért?

– Nézze meg a témákat, meg azt, ahogyan tálalják. Nekik nem az a lényeg, hogy egy riportot készítsenek, vagy beszámoljanak arról, ami egy sajtótájékoztatón elhangzik, hanem a cél, hogy mindenáron botrányt csináljanak. Ilyen volt például az is, amit az Index művelt, amikor Rogán Antal Csepelre jött. (…) Egyedül a 444 és az Index rúgta fel a szabályokat.

– Ugyanakkor nincsenek könnyű helyzetben, hiszen bizonyos fideszes politikusokat, kormánytagot nem könnyű elérni, Rogán Antal is ilyen.

– Ez nem igaz, mindenkinek volt lehetősége kérdezni, de ők nem követték azokat a szabályokat, amelyeket mások betartottak. Hozzáteszem, még így is kaptak válaszokat, amelyeket persze ocsmány módon kiforgattak.

– Egy újságírónak mi a feladata?

– Én ezt nem akarom megmondani, ezt az újságíróknak maguknak kell tudniuk. Ami biztos, hogy Magyarországon sajtószabadság van. A saját álláspontomat ezért én is megvédhetem azokkal a provokátorokkal szemben, akiket azért küldenek oda egy-egy eseményre, hogy semmi más ne történjen, csak botrány. (…)

– Nem gondolja, hogy a munkájukat végzik?

– Nem újságírói munkát végeznek, arra adnak nekik megbízást, hogy politikusként működjenek, átvegyék, erősítsék az ellenzéket. Pedig ők az emberektől nem kaptak erre felhatalmazást, hiszen nem is indultak a választáson. Őket Soros és Simicska pénzeli és rángatja ugyanúgy, mint az ellenzéki politikusokat.”

Belesült a lejáratásba
Németh Szilárd egyébként nem először támadja Sorost és Simicskát, ám egy alkalommal nem sült el jól az agymosás.  A fideszes politikus egy fotómontázzsal próbált belekötni Vona Gáborba és az üzletemberekbe, ám azt nem vette észre, hogy a fotón Simicska neve Lajos helyett Gyulára végződik.
Az már csak hab a tortán, hogy a fotón Soros Györgyöt egyenesen a halál angyalának ábrázolják fekete csuklyával a fején, a neve pedig angolul van kiírva, arra próbálván ráerősíteni, hogy a magyar származású üzletemberrel nem tartoznak egy nemzethez a gyűlölködők.


Németh nem csak a 444-et, de az ellenzéket is támadta, szerinte ugyanis ők egyeztetnek Sorossal, "vagy ami ennél is rosszabb, ha az ellenzék már kitalálja Soros György gondolatait, és úgy működik, mint a »kis Soros Györgyök«. Soros a szabadon választott magyar parlamentet és a bizottságait akarja rángatni" - vélekedett a Fidesz alelnöke.

Szerző

Letiltotta a Facebook-értékeléseket a Debreceni Egyetem

Publikálás dátuma
2017.08.29. 11:39
Forrás: Facebook/Debreceni Egyetem
Azóta záporoznak az 1 csillagos értékelések a Debreceni Egyetem Facebook-oldalára, miután kiderült, hogy az intézmény szenátusa díszpolgári címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, aki tegnap érkezett Budapestre. Az egyetem a negatív értékelések tömegét azzal küszöbölte ki, hogy szakmailag vitatható módon megszüntette az értékelés lehetőségét a közösségi oldalukon - szúrta ki a hvg.hu.

Tegnap éjjel már 1,4-es átlagra zuhant a Debreceni Egyetem (DE) népszerűsége, miután - a fiatalok tiltakozása ellenére - az intézmény úgy döntött, díszpolgárrá választja Putyint. Napközben tovább nőtt a negatív értékelések száma, így az egyetem lekapcsolta Facebook-oldalán a funkciót. A nem túl elegáns megoldás azért volt különösen szerencsétlen, mert pont az orosz elnök módszere a kritikusok elhallgatása az interneten.

A kommentelők tetszését enyhén szólva nem nyerte el a DE lépése. Az intézmény Facebook-oldalára többek között azt írták: Látom, a hivatalos profilon megszüntették az értékelési lehetőséget. Határon túli magyarként azért levélben még küldhetek be értékelést?

Gyerekes sértődés!! Kommenteket, értékelést törölni!! Nem menekülhettek a sorsotoktól! Nem fogja a magyar nép tűrni a putyini s*ggny*lást!! - így egy másik hozzászóló.

Komolyan gondolják, hogy az egyetemet érintő SÚLYOS kritikák kezelésének adekvát módja azok TÖRLÉSE? Egy egyetem, ami állam-, és jogtudományi, bölcsésztudományi, valamint gyermeknevelési és felnőttképzési karokat (is) magában foglal, hogyan hasalhat el ilyen rákosista múltat idéző módon a XXI. századi Magyarországon? Egy döntéshozó sem akad már, aki még a hallgatói, és kiváltképp az oktatói szemébe akarna nézni eztán? - írta a következő elégedetlen Facebook-felhasználó.

További hozzászólásokat itt olvashat! (már ha az oldal adminisztrátorai meg nem szüntetika felhasználói bejegyzések lehetőségét is - a szerk.)

Legutóbb a BKK kapott tömegesen negatív értékeléseket a Facebookon, miután azt a diákot kezdték vizsgálni, aki kiszúrta a T-Systems által fejlesztett e-jegyrendszer súlyos hibáját, amivel 50 forintért tudott magának bérletet vásárolni, és ezt jelezte is a cégnek. Azok az értékelések viszont a mai napig ott vannak, sem az állami vállalat, sem a német multi nem törölte őket és nem függesztette fel az értékelés lehetőségét.

Szerző