Kokaint rendeltek, lebuktak

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci férfival szemben, akik az Egyesült Államokból rendeltek mintegy fél kilogrammnyi kokaint - közölte az ügyészség kedden.

A közlemény szerint a Kaliforniából rendelt - táplálék-kiegészítőnek álcázott - kábítószert futárral akarták kiszállíttatni egy általuk megadott címre. A vádlottak arra is ügyeltek, hogy a futárszolgálatnak megadott fiktív címet az utolsó pillanatban módosítsák a kiszállítás napján és a csomagot egy másik utcába, közterületre kérték.  

A futár valójában egy rendőr volt, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága a küldeményt az országba érkezéskor ellenőrizte és feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség az egyik férfit elfogta a helyszínen, míg az ismeretlen helyen, szökésben lévő társával szemben távollétében emelt vádat a főügyészség.

Szerző

Lángokban állt egy hotel Dobogókőn - VIDEÓ!

Publikálás dátuma
2017.08.29. 14:12
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Dobogókőn kigyulladt a használaton kívüli Nimród Hotel felső szintje és tetőszerkezete - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden. A tüzet kora délutánra eloltották.

Csámpai Attila korábban elmondta, hogy eddig ismeretlen okból lángra kapott a régi, használaton kívüli négyszintes épület tetőszerkezete és felső szintjének hozzávetőlegesen nyolcvan százaléka. A tüzet nagy erőkkel, több vízsugárral oltották a szentendrei, a pomázi, az esztergomi és a fővárosi tűzoltók.     

 Csámpai Attila elmondta azt is, hogy nem tudnak arról, hogy bárki is tartózkodott volna az épületben, ezért feltehetőleg senki nem sérült meg, de részleteket csak később, az oltási munkálatok végeztével és a tűzvizsgálat után tudnak közölni. A szóvivő kora délután azt mondta, hogy már eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelem mobil laborjának vizsgálata szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe. A 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet. A tűz nem terjed át az erdőre és a lakóházakra sem - ismertette.

Szerző
Frissítve: 2017.08.29. 18:39

Vádemelés a balatonfűzfői robbanás miatt

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki egy balatonfűzfői vegyipari cég telepvezetőjeként a foglalkozási szabályokat megsértve, nem intézkedett egyes alapanyagok biztonságos, elkülönített tárolásáról, így ezek keveredése miatt a telephelyen 2016. december 30-án tűz ütött ki, majd két nagy erejű robbanás történt, amelyek miatt egy személy könnyebben megsérült, a raktár pedig teljesen kiégett.

A vádirat szerint a cég balatonfűzfői telephelyén nagyobb mennyiségben állítanak elő különböző vegyi anyagokat, így szennyvíz-tisztításhoz vas-kloridot, amelynek gyártásához nátrium-klorát és – egyes típusához – cukor is szükséges. A telepvezető a vegyipari technikusi végzettsége ellenére nem volt tisztában a nátrium-klorát tulajdonságaival, így azzal, hogy éghető anyaggal együtt tárolni tilos, mert ezek keveredése esetén, kisebb surlódás következtében is robbanás jöhet létre. A vádlott ezért nem tiltotta meg beosztottjainak, hogy a nátrium-klorátot a cukorral együtt tárolják, így december 22-én a raktárépületben a kristálycukor egy részét közvetlenül a nátrium-klorát mellé helyezték el.

Szerző