Előfizetés

Megint kigyulladt egy régi hotel, a Korona szálló

Publikálás dátuma
2017.08.30. 10:03
A régi Korona szálló Sopronban Forrás: Google View
Eloltották a lángokat egy soproni használaton kívüli, lezárt szállodában a tűzoltók kedd este - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szerdán.

Schreindler Ágnes elmondta, hogy a csaknem 250 négyzetméteres Hársfa sori épületben vélhetően a harmadik szinten keletkezett a tűz, az épület mintegy fele ég, a tető egyes részeken beszakadt. Jelenleg az utómunkálatokat végzik. A tűz megfékezésén soproni, kapuvári, csornai és sárvári hivatásos, valamint hegykői, nagycenki és nagylózsi önkéntes tűzoltók dolgoztak. Sérültről nincs információ - tette hozzá. 

Az MTI úgy tudja, hogy a használaton kívüli szálloda egykor Korona szálló néven működött.

Kedden délelőtt Dobogókőn is kigyulladt a szintén használaton kívüli Nimród Hotel felső szintje és tetőszerkezete, a tüzet kora délutánra eloltották. A tűz nem terjed át az erdőre és a lakóházakra sem. A 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet. Erről videót is közölt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán:

Motorosbaleset - A helyszínen belehalt sérüléseibe a férfi (fotók)

Publikálás dátuma
2017.08.29. 18:41
Fotók: police.hu
Közlekedési balesetben meghalt egy motoros az Alsózsolca és Sajólád közötti úton hétfő délután - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 62 éves alsózsolcai motoros személyautóval ütközött frontálisan, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta, kerülni Sajólád irányából Sajópetri felé, Alsózsolca felől pedig Felsőzsolca felé lehet.

Több ezer gyorshajtást rögzített a rendőrség három nap alatt

Publikálás dátuma
2017.08.29. 17:24
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Több mint 5800 jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a megengedett sebességet túllépő járművezetők kiszűrésére irányuló, szerdától péntekig tartó országos akcióban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

A három nap alatt 5809 jogsértést dokumentált a rendőrség, ezek közül 1635 alkalommal a jármű megállítása után a vezetővel szemben intézkedtek. 1525 járművezetőre szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, 105 esetben pedig szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak. Három ember ellen bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Tispol) műveleti csoport éves ellenőrzési terve alapján tartotta meg országos, Tispol Speed elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművezetők kiszűrésére irányult.