Makk Károly halála - A főváros saját halottjának tekinti a rendezőt

 A Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti Makk Károly filmrendezőt, aki szerdán, 92. életévében hunyt el.

"Fájdalommal értesültem Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze halálhíréről. Makk Károlyt a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti" - közölte Tarlós István főpolgármester az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A polgármester felidézte: a magyar és az egyetemes filmművészet meghatározó egyéniségét 2004-ben avatták Budapest díszpolgárává.

Szerző
Témák
Makk Károly

Meleg idő lesz zavartalan napsütéssel

Publikálás dátuma
2017.08.30. 22:27
A kép illusztráció. FOTÓ: Tóth Gergő
Csütörtökön is zavartalanul napos, száraz időre készülhetünk. A déli szél nyugaton, északnyugaton, valamint délkeleten élénkülhet meg másutt mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban még 8-14 fokot mérhetünk, délutánra azonban már 28 és 33 fok közé melegszik a levegő. 

Pénteken is folytatódik az alapvetően napos idő, de egy közeledő hidegfront hatására nyugaton, délnyugaton a délutáni, kora esti órákban elszórtan már zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 10-18, délután 28-34 fok várható.

A hétvége időjárását egy hullámzó hidegfront alakítja. Szombat reggelig a Dunántúlon, napközben főként a középső és keleti tájakon készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 21-31 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb.

Vasárnap is többfelé kell gyenge esőre, záporokra, egy-egy zivatarra számítani. Több helyen megerősödik az északias szél. Délután mindössze 19-26 fok valószínű.

Szerző

Egyetemi tiltakozás a Putyin kitüntetése miatt

Elhatárolódik a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Alkotmányjogi Tanszéke attól, hogy az intézmény díszpolgári címet ad Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Indoklásuk szerint az "autokraták magasztalása elfogadhatatlan".

Szerző