Magyar-lett - A válogatott megmozgatta a szurkolókat

Publikálás dátuma
2017.08.31. 22:40
Szalai Ádám (b) és a lett Kaspars Gorkss. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar futballszurkolók nagyon megbocsátók, de az is lehet, hogy csak könnyen felejtenek. A júniusi, andorrai szégyen óta ma este először lépett pályára Budapesten a hazai labdarúgó-válogatott, a közönsége pedig az előző kudarc(ok), s az aktuálisan nem túl veretes ellenfél – Lettország – ellenére sem pártolt el csapatától. Az érdeklődés fenntartásához valószínűleg kellett a Magyar Labdarúgó-szövetség nagyvonalúsága is, hiszen a belépőket „kárpótlásul” 1000 forintért kínálták, ám tény, hogy a 20.45-kor kezdődő mérkőzést megelőző órákban egyre több meggypiros mezes szurkolóval lehetett találkozni városszerte, a Groupama Aréna pedig az előzetes várakozásoknak megfelelően szinte megtelt.

Bármilyen hihetetlen is, a – számunkra szinte kijelenthető: tét nélküli – világbajnoki-selejtezők 7. fordulójában Magyarország komoly tehertől szeretett volna megszabadulni: a pozíciójában a pireneusi államban elszenvedett vereség után is megerősített Bernd Storck együttese ugyanis mint ismert, legutóbb négy fellépése alkalmával képtelen volt az aktuális ellenfél kapujába találni. A német tréner a lettek ellen egy kivételtől eltekintve a rutinra épített, hiszen a Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Ádám, Pátkai – Varga Roland, Stieber, Dzsudzsák – Szalai Ádám összeállítású csapatnak szavazott bizalmat – egyedül Pátkai szereplése lehetett meglepetés.

Szerző
Frissítve: 2017.08.31. 23:15

Magyar-lett - Nincs meglepetés a kezdőcsapatban

Nincs komoly meglepetés a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, amely 20.45-től a Groupama Arénában a lett csapat ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn.

Az egyedüli előretolt ék Szalai Ádám, míg a Ferencvárosban remek formában futballozó Varga Roland, illetve Pátkai Máté először bizonyíthat Bernd Storck szövetségi kapitány irányítása alatt.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi Péter - Bese Barnabás, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Varga Roland, Stieber Zoltán - Szalai Ádám

Szerző

Ungvári Attila kiesett a cselgáncs-vb-n

Publikálás dátuma
2017.08.31. 16:08
Ungvári Attila (fehérben) és az olasz Matteo Marconcini MTI Fotó: Illyés Tibor
Csoknyai László kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja szereplését, a szintén 81 kilogrammos Ungvári Attila viszont kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A kétszeres olimpikon Csoknyai negyedik mérkőzésén a német Alexander Wieczerzakkal csapott össze, aki egy Eb-bronzzal büszkélkedhet eddig. A paksi dzsúdóst két perc elteltével ápolni kellett egy szájra ütés miatt, ám ellenfele álló helyzetben és földharcban sem tudott vele mit kezdeni - egészen az utolsó másodpercig. Amikor ugyanis már mindenki a gongszót és a hosszabbítást várta, a német egy fejen átforgatásra vazaarit kapott, így ő jutott az elődöntőbe.

A 29 éves Csoknyai a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol első ellenfele a délutáni programban az üzbég Davlat Bobonov lesz.  Az Eb-bronzérmes Ungvári a Grand Prix-versenyen háromszor dobogós Matteo Marconcinivel találkozott a 16 között. Az olasz ellenfél másfél perc elteltével egy cseles földre vitelre vazaarit kapott, majd az utolsó percben ismét lecsavarta a szintén 28 éves Ungvárit, így ő került a negyeddöntőbe.

"Sajnálom, hogy csak eddig jutottam, éremért jöttem, és nem volt rossz a sorsolásom" - mondta Ungvári. "Furcsa módon a harmadik meccsen mozogtam a legjobban, az olasz ránehezedett a lábamra, azért nem tudtam kifordulni az első vazaariból" - mondta, hozzátéve, a hajrában már mindent egy lapra feltéve ment előre, így a második vazaarinak ebből a szempontból nem volt jelentősége. A délutáni program 16 órakor kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában.

Szerző