Előfizetés

Meghosszabbították S. Ábel letartóztatását

Három hónappal meghosszabbították a robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsított S. Ábel előzetes letartóztatását - tudatta a Fővárosi Törvényszék pénteken közleményben az MTI-vel.

A korábban egy hónapra elrendelt előzetes letartóztatás meghosszabbítását bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta az ügyészség. A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdai nem jogerős döntése szerint az ügyészi indítvány megalapozott. A vádlott többszörösen büntetett előéletű és a gyanúsításban szereplő cselekményét csalás miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A bíróság szerint a gyanúsított által előállított, illetve előállítani tervezett robbanóanyag célja ismeretlen, nem kizárt, hogy rabláshoz kívánta felhasználni, de korábbi bűncselekményei alapján az is feltehető, hogy találomra kiválasztott embereket akart megölni. Mindezek alapján a bíróság továbbra is úgy ítélte meg, megalapozottan feltételezhető, hogy S. Ábel szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő, emberi életeket veszélyeztető újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság döntésében kitért arra is, hogy ebben az ügyben a bűnismétlés veszélyének kizárására a házi őrizet nem alkalmas a cselekmény jellege miatt, továbbá mert a gyanúsított a robbanóanyag előállításával otthon kísérletezett és az előállításhoz szükséges anyagokat is otthon tárolta - közölte a törvényszék.

S. Ábel - akit legutóbb rablás előkészülete miatt fogtak el a fővárosban - korábban elítélték azért, mert 2013-ban egy budapesti gyorsétterem bejáratánál, majd bent is fegyverrel többször a levegőbe lőtt, előzőleg pedig joghallgatóként diáktársai megölésével fenyegetőzött.

Tűzben lelte halálát egy férfi Debrecenben (fotók)

Publikálás dátuma
2017.09.01. 14:36
Fotók: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2017. augusztus 31-én 12 óra körül el akarta égetni a Debrecen, a Bayk András kertben lévő házának udvarán lévő szemetét, amit meggyújtott, majd felügyelet nélkül hagyott.

A lángok átterjedtek a ház melléképületére, amelyben egy személy tartózkodott. A tűzesetről történt bejelentést követően a tűzoltók és a rendőrök azonnal a helyszínre mentek. A hivatásos tűzoltók a lángokat megfékezték, azonban a melléképületben tartózkodó férfi életét vesztette.

A rendőrök adatgyűjtést követően az ingatlan tulajdonosát S. Barnát bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 69 éves helyi lakossal szemben – szabadlábon hagyása mellett – gondatlanságból elkövetett emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértő bevonásával indított nyomozást.

Évekig bujkált - Videón, ahogy elfogták a körözött férfit Óbudán

Publikálás dátuma
2017.09.01. 12:13
Forrás: police.hu/Youtube
A nyomozók elfogták azt a férfit, akit két évig köröztek a hatóságok csalás és lopás elkövetése miatt - olvasható a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve 2017. augusztus 30-án Budapesten, a III. kerület Hunor utcában elfogta az 57 éves budapesti H. Mártont, aki ellen három elfogatóparancs volt érvényben csalás és lopás miatt. A férfit ezt követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságára – a további eljárás lefolytatása céljából – előállították.