A texasi járőrök azt hitték, hogy nincs túlélő... majd ugatást hallottak - Videó!

Publikálás dátuma
2017.09.01. 22:38

Azért biztos ami biztos körbehajóztak a mentőcsónakkal azon az elárasztott texasi területen, ahol azt hitték, hogy nem maradt túlélő .. aztán meghallották a kétségbeesett ugatást. 

lásd még: Csaknem kétmillióan hagyták el otthonukat a Harvey miatt 

Ezek szerint néhányan nem csak otthonukat... de ha nem élt át még csak hasonlót sem, óvatosan azzal az ítélkezéssel. 

Szerző

Elrajtolt a voksmozgalom (videó)

Publikálás dátuma
2017.09.01. 22:08
EGYSÉG - A pártok vezetői szinte teljes egységben beszéltek arról, miként kell megváltoztatni a választási szisztémát - Fotó: Mo
Megnyílt a budapesti Alkotmány utca végén, a Kossuth térrel szemben felállított Agóra, ahol az ellenzéki pártok egy új, igazságos magyar választási rendszert dolgoznak majd ki.

Nem a hatalom ellen vagyunk, csak tiszta helyzetet szeretnénk - mondta a Népszavának Zajtai Barbara. Arra a felvetésünkre, hogy a Fidesznek nem érdeke semmiféle változás, a Közös Ország Mozgalom (KOM) egyik szóvivője úgy fogalmazott: előbb utóbb a kormánypárt mostani szavazói is belátják, hogy szükség van az igazságos választási rendszerre. A KOM által meghirdetett Agóra péntek esti megnyitóján nyolc ellenzéki párt vezetője: Karácsony Gergely, Molnár Gyula, Bokros Lajos, Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Hadházy Ákos, Juhász Péter és Orosz Anna mondta el véleményét a jelenlegi rendszer igazságtalanságáról, és ezzel hivatalosan is kezdetét vette az új választási rendszer kialakítását célzó egyeztetési időszak.

A rendezvényen meglepően sok fiatal is feltűnt. Egyikük a Népszavának kijelentette: az ellenzékkel sincs kibékülve, de az mégiscsak szánalmas, hogy a választási rendszer irreális előnyt biztosít a Fidesznek. Az egyetemi tanulmányait idén kezdő fiatal azonban nem volt olyan optimista, mint a KOM szóvivője, szerinte sansztalan, hogy akármi is változna, ám "ha Viktor emiatt egy picit is rosszul alszik, már megérte".

A színpadra lépő pártvezetők sem a Fideszbe helyezték a hitet. Szinte teljes egységben beszéltek arról, hogy az Orbán-kormány által egyoldalúan, egyedül létrehozott választási rendszer megváltoztatásra szorul, s nemcsak azért, mert aránytalan előnyt biztosít a jelenlegi hatalomgyakorlóknak, hanem azért is, mert alkotmánysértő módon korlátozza állampolgárok választáshoz való jogát, valamint diszkriminál egyes választói csoportokat.

Elsőként Gyurcsány Ferenc kapott szót, aki utána el is rohant pártja elnökségi ülésére. A Demokratikus Koalíció elnöke is a mai választási szisztéma igazságtalanságairól szólt, firtatta, hogy miért kellett közvetítő ahhoz, hogy a pártok leüljenek tárgyalni egymással, majd pedig váratlanul bejelentette: a DK együtt indul a választáson a Modern Magyarországért Mozgalommal (MoMa). Az összefogást dicsérő taps elülte után Bokros Lajos, a MoMa elnöke közölte: nagy örömmel együttműködik a Demokratikus Koalícióval, és az összes többi demokratikus párttal. 

A rendezvény valódi témájára visszatérve az Együtt elnöke, Juhász Péter arról beszélt, ő maga is szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP bárminemű hajlandóságot mutatna a választási rendszer megváltoztatására, de a Fidesz egyszer bukni fog és akkorra felkészültnek kell lenniük a kormányzásra. Megfogalmazta az igényt: a jelenlegi szisztémában egy demokratikus ellenzéki jelöltnek kell lennie a fideszes jelölttel szemben. "Hitet kell adnunk, együtt megfogjuk csinálni" - mondta. Az MSZP elnöke, Molnár Gyula is azt emelte ki: ha minden így marad, akkor csaló a választási törvény, amely egyszer már csalással hatalomhoz juttatta a Fideszt. De azt azért leszögezte: a mostani rendszerben is meg lehet verni Orbán Viktort és pártját. Karácsony Gergely osztotta a szocialista partelnök véleményét és ő is inkább már a jövővel foglalkozott. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a KOM rendezvénye végre bebizonyította, hogy képesek az ellenzék pártjai egymás mellett, egyetértésben beszélni.

Utolsóként Gulyás Márton lépett a mikrofonhoz, s arról beszélt: természetes, hogy vannak nézeteltérések a pártok között, de az a jó, hogy van párbeszéd, s hogy ez az igazi demokratikus hozzáállás. Mert "igazságos választási rendszer nélkül igazságos hatalomgyakorlás", s így a résztvevő pártok demokratikus elköteleződését jelzi, hogy igenis mind érdekeltek egy új, jobb szisztéma létrehozásában. "Az Agóra áll, nem magunknak építettük, közös, gyertek el és vegyétek birtokba" - invitálta a választópolgárokat is Gulyás, majd az aktivista megismételte: az a cél, hogy közösen létrehozzuk Magyarország igazságos választási rendszerét.

A mintegy két hónapos, október 23-ig tartó Agórán az egyeztetés mellett és után politikai, közéleti, kulturális témák és koncertek is helyet kapnak, amelyre a Demokratikus Koalíció, az Együtt, az LMP, a Liberálisok, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd képviselői, valamint a KOM aktivistái várnak minden érdeklődőt. Az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik nem csatlakozott a mozgalomhoz, de azt mondják, nem kizárt, hogy ők is részt vesznek majd a megbeszéléseken. A Fidesz szerint semmi szükség a választási szabályok megváltoztatására. Ha október 23-ig nem fogad el a parlament egy igazságosabb rendszert, a KOM erőszakmentes polgári engedetlenségi mozgalmat hirdet.

Szerző

Mi történik Újlipótvárosban? - Megszakadt az áramszolgáltatás

Üzemzavar miatt nem volt áram péntek délután a XIII. kerületben és a környékén – írta meg a HVG az Elmű hibabejelentő vonalára hivatkozva. Azt nem tudni, mi okozta az üzemzavart, és nem derült ki az sem, meddig maradhatnak áram nélkül a kerületiek.

Szerző