Előfizetés

Nem lesz meleg víz az Újpesti Erőmű szolgáltatási területén

Szünetel a melegvíz-szolgáltatás az Újpesti Erőmű által ellátott területen csütörtökön 0 órától pénteken reggel 7-ig karbantartás miatt - tájékoztatta a Főtáv Zrt. hétfőn az MTI-t.

Az érintett területek egyebek mellett a Dagály utcai, a Gyöngyösi utcai, a Vizafogói, a Fiastyúk utcai, a Tüzér utcai, a Béke-Tatai utcai lakótelep és Újlipótváros - olvasható a közleményben. Az érintett épületek teljes listája itt megtalálható.

Ujhelyi: selyemzsinór Orbánnak Berlinből

Publikálás dátuma
2017.09.04. 15:34
Fotó: Vajda József
A jelenlegi, néppárti német kancellár Angela Merkel és kihívója, a szociáldemokrata Martin Schulz korábbi kampánybeszédei és tegnapi televíziós vitája végleg bebizonyította: bármelyikük is lesz Németország vezetője a következő években, Orbán bizonyosan nem számíthat majd sem a jóindulatára, sem az együttműködésére - értékel közleményében Ujhelyi István EP-képviselő, az MSZP alelnöke.

Mindkét kancellár-jelölt nyilatkozatából kiderült ugyanis, hogy milyen elutasítóan vélekednek Orbán Viktorról és az Európai Unióban kiépített illiberális államáról. Világossá vált az is, hogy bármelyik jelölt győz majd a németországi választásokon, az új kormány az Unión belüli szorosabb integrációt, a progresszív haladást és az Orbánhoz hasonló politikai vezetők hátrahagyását fogja követni.

A német választásnak a Fidesz számára tehát csak rossz vége lehet. A kérdés csupán az: hagyjuk-e, hogy Orbánék ámokfutása miatt minden magyar ember jövője sérüljön.

Ahhoz tehát, hogy Magyarország mielőbb rendezni tudja kapcsolatát Németországgal, hazánk legfontosabb gazdasági partnerével és európai szövetségesével, Orbán Viktornak és a Fidesznek távoznia kell. Ahhoz tehát, hogy Magyarország továbbra is Európa fejlődő és haladó részéhez tartozzon, Orbán Viktornak és a Fidesznek távoznia kell. Ilyen egyszerű a képlet.

Merkel kimondta: Orbán zárta a Keletibe a menekülteket

Publikálás dátuma
2017.09.04. 15:33
Menekült gyerekek a Keletiben 2015 szeptemberében - Népszava fotó/Molnár Ádám
"Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok" - hívta fel a figyelmet a német kancellár szavaira Varjú László, a DK alelnöke közleményében.

Angela Merkel német kancellár a 2015-ben a budapesti Keleti pályaudvaron ragadt, majd gyalog útnak induló menekültekről beszélt egy műsorban. A német kancellár, aki Orbánnal ellentétben láthatóan nem fél a vitáktól, úgy fogalmazott a vitaműsorban, hogy "Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok". A német kancellár aznap telefonon beszélt Orbán Viktorral, így tudhat róla, ha személyesen Orbán hozott döntést a menekültek Keletibe zárásáról.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz. Igaz-e, amit Angela Merkel állít, miszerint személyesen Orbán Viktor hozott döntést a menekültek Keleti pályaudvaron tartásáról? Igaz-e, hogy Orbánék tudatosan leállították a vonatközlekedést, hogy aztán félelemkeltésre használják a gyalog útnak induló menekültekről készült képsorokat?

Egy vonatjegy nem írhat felül egy európai jogszabályt
- oktatta ki Szijjártó Péter Németország kancellárját. A magyar külügyér sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: megtiszteltetés, ha Európa legerősebb országának választási kampányában a két legesélyesebb jelölt vitáján a legfontosabb kérdés Magyarország. Szerinte azonban arról van szó, hogy végre Németországban is észrevették azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Magyarország tett és tesz, hogy megfeleljen az európai kötelezettségeinek, hogy megvédje az országot és Európát - és hát hangja nyilván nem csengett gúnyosan, mert azt a magyar diplomácia vezetője nem engedheti meg magának.
Szijjártó Péter - az MTI híradása szerint -  felidézte: 2015-ben, a válság csúcspontján Orbán Viktor miniszterelnök utasította a minisztereket, hogy a schengeni jogszabályokat minden körülmények között be kell tartani, és a schengeni szabályoknak megfelelően Magyarországot senki nem hagyhatja el nyugati irányba érvényes úti okmányok nélkül.