A los-angelesi tűz a filmstúdiókat is fenyegeti

Publikálás dátuma
2017.09.05. 11:40
Shutterstock fotó
A La Tunának elnevezett lángtenger, amely pénteken tört ki, három házat felégetett. A tűz fenyegeti a Disney-stúdiót és a Warner Brothers filmgyártó cég épületeit is - tudósít az Euronews.

Közben Rick Scott Florida állam kormányzója szükségállapotot hirdetett ki a közelgő Irma hurrikán miatt - informál az MTI. A 4-es erősségűre fokozódó vihar most a karibi térségben pusztít, helyenként 220 kilométer/órás sebességgel süvítő szelekkel is. Az amerikai hurrikánközpont előrejelzései szerint az Irma tovább erősödik majd, várhatóan óriási esővel érkezik Floridához a hét végén, és a tenger hullámait hat-hét méteresre korbácsolja fel. Jelenleg a Kis-Antillák szigetlánc északi részén tombol, Puerto Ricótól keletre. Szükségállapotot hirdettek Puerto Ricón, az amerikai Virgin-szigeteken, valamint több kisebb karibi szigeten is. A szakemberek nem tudják még pontosan bemérni, hogy az Irma hol ér partot, a számítógépes modellezések szerint a hét második felében fordul majd Florida felé. Rick Scott, floridai kormányzó mindenesetre az állam mind a 67 megyéjére kihirdette a szükségállapotot. "Mi, Floridában mindig a legrosszabbra készülünk, és a legjobbat reméljük, és annak ellenére, hogy az Irma útvonalát még nem ismerjük pontosan, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne készüljünk fel alaposan" - fogalmazott a kormányzó a helyi idő szerint hétfőn kora este kiadott közleményében.  A kormányzó késő este Twitter-bejegyzésben közölte, hogy beszélt Donald Trump elnökkel, aki "felajánlotta a szövetségi kormány minden erőforrását" a hurrikán elleni védelemhez. Hispaniolán és a Bahamákon is rendkívül veszélyes hurrikánra számítanak.

Szerző

E-bringával a Dolomitokban

Publikálás dátuma
2017.09.05. 07:40

Az Alta Badia térségben összesen hat dokkolóállomás áll rendelkezésre, ahol a kerékpárokat ki lehet bérelni, illetve vissza lehet adni. Az egyik kétezer méteres tengerszint feletti magasságban található, a többi kissé lejjebb, Corvara, La Villa és La Bad falvakban. E-bringát egész napra 38 euróért, fél napra 29 euróért lehet bérelni.

Szerző

Budapestről egyenesen Philadelphiába

Közvetlen járatot indít Philadelphia és Budapest között az American Airlines. Egyetlen átszállás, és Észak-Amerikában vagy a Karib-szigeteken találhatjuk magunkat. Az útvonalon Boeing 767-300-as gépek közlekednek május 4-től. Csaknem százhatvan amerikai, kanadai, karib-szigeteki és latin-amerikai célállomásra juthatunk el.

Szerző