Előfizetés

Tragédia! Lezuhant egy repülőgép Korzika szigetén

Lezuhant kedden egy turistákat szállító kis repülőgép a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, Ghisonaccia repülőtere leszállópályájának közelében. A baleset következtében négy német állampolgár életét vesztette - közölték illetékes források.

A kétmotoros turistarepülő négy utasa, két férfi és két nő, valamint egy kutya meghaltak - erősítették meg a korzikai tűzoltók, akiket egy állampolgár riasztott azzal, hogy a repülőgép a település polgármesterének házához közeli szőlészetbe zuhant. A mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, de az utasok életét nem tudták megmenteni. A tűzoltók a holttesteket kiemelték a repülőgépből. Az ügyben a légi közlekedési csendőrség és a korzikai csendőrség indított eljárást a katasztrófa okainak megállapítására - közölte Catherine Tharot, az ügyben eljáró bastiai ügyész. A repülő a dél-franciaországi Cannes-ban szállt fel és az útiterv szerint Ghisonaccia repülőterén kellett volna leszállnia.

Szennyvíz, patkányok, fosztogatók - Válságot hozhat Irma (Fotók)

Publikálás dátuma
2017.09.12. 19:10

Humanitárius válság is kialakulhat azokon a területeken, ahol az Irma névre keresztelt hurrikán pusztított - írta a Guardian. A brit napilap szerint a Karib-térség érintett szigetein - például a brit Virgin-szigeteken, de Kuba egyes részein is - káosz uralkodik, az épületek összedőltek, az elárasztott utcákon szennyvíz, patkányok, fosztogatók nehezítik a lakosság dolgát.

A brit fennhatóságú területekre a heves bírálatok után érkezett meg az első segélyszállítmány az anyaországból, amit katonák osztanak szét. A francia és holland hatóságok szintén katonákat és segélyt küldtek a hozzájuk tartozó szigetekre.

FOTÓK: NICHOLAS KAMM / AFP

FOTÓK: NICHOLAS KAMM / AFP

A hét elején Irma Floridában tombolt, ám dühe alábbhagyott, trópusi viharrá gyengült, de még így is komoly fennakadásokat okoz. A viharzóna Georgia, Dél- és Észak-Karolina területét érinti. Floridában az eddigi információk szerint tíz halálos áldozatot követelt az ítéletidő. Az alapvető infrastruktúrák szinte teljesen megsemmisültek, előfordulhat, hogy az áramszolgáltatást még hetekig nem lehet visszaállítani.

Brutális vérontás - Feldarabolták, majd vízbe dobták a holttesteket

Publikálás dátuma
2017.09.12. 18:43
Az Amazonas partján történtek a brutális gyilkosságok Illusztráció: Shutterstock
Aranybányászok mészároltak le egy, a külvilágtól elzárva élő amazonasi bennszülött törzs tíz tagját, miközben tojásokat gyűjtöttek a folyóparton. 

A holttesteket feldarabolták és a vízbe dobták. Az aranyásók állítják: önvédelemből tették. A brazil ügyészség nyomozást indított.