Előfizetés

Orbán: nemzeti konzultáció lesz a "Soros-tervről"

Publikálás dátuma
2017.09.14. 01:37
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nemzeti konzultáció lesz a "Soros-tervről" - jelentette be Orbán Viktor Velencén a Fidesz ma kezdődött háromnapos frakcióülésén írja az Origo. 

A portál szerint a kormányfő arról is beszélt, hogy az ellenzék nem ura önmagának, kívülről mozgatják őket. Az Európai Bíróság döntése kapcsán azt mondta, hogy a Soros-terv jelenti az igazi veszélyt. Az ítélet kinyitotta ugyanis a kaput. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni - tette hozzá.

A miniszterelnök közölte: "ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik."

Orbán Viktor azt mondta: a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. Ezért lesz nemzeti konzultáció a Soros-tervről.

A frakcióülésen döntöttek arról, hogy Gulyás Gergely lesz az új frakcióvezető.

Hidegfront hoz lehűlést

Publikálás dátuma
2017.09.13. 23:15
Fotó: Shutterstock
Csütörtök napközben sok napsütésre számíthatunk, viszont sokfelé erős, nyugaton viharos lehet a délnyugati szél.  A legmagasabb hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul. Késő délután nyugatra, északnyugatra megérkezik egy hidegfront záporokkal, egy-egy zivatarral, északnyugatira forduló erős, viharos széllökésekkel, lehűléssel - írja az Időkép. 

Pénteken kezdetben nyugaton, délnyugaton lehet eső, egy-egy zápor, majd megszűnik a csapadék, és országszerte változóan napos-felhős idő lesz a jellemző. Napközben mérséklődik a szél. 17-23 fokot mérhetünk délután, nyugaton lesz a leghűvösebb.

hétvégén sok felhő lesz felettünk, szombaton főként nyugaton és északon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Keleten több napsütés ígérkezik, ahol akár 29-30 fokig is melegszik majd a levegő, míg északon, északnyugaton 21-24 fok várható.

Vasárnap nyugat felől sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarra, de keleten még több napsütés valószínű, ismét 30 fok közeli maximumokkal. Délután a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és felerősödik.

Lemondott a Momentum pénzügyi igazgatója

Személyes elfoglaltságaira hivatkozva felállt a pénzügyi vezetői posztjáról Szauer Tamás a Momentum pénzügyi igazgatója – írta meg az Origo. A kormánypárti portál ezt a fiatal párt „szétzilálódásának” a bizonyítékaként tálalta. Papp Gergely a Momentum sajtósa ellenben közölte: Szauer Tamás nem távozik a Momentumból, továbbra is a párt tagja marad, pusztán arról van szó, hogy Szauernek a párt mellett egy másik munkája is volt, és már nem tudta egyszerre ellátni a két feladatát.