Évadnyitóra készülnek a Filharmonikusok

A Nemzeti Filharmonikusok a 2017/18-as évadát szeptember 25-én indítják a Müpában. A hangversenyen Kodály Zoltán Nyári este, Liszt Ferenc A-dúr Zongoraverseny és Dohnányi Ernő I. szimfónia című darabja hangzik el Ránki Dezső zongoraművész közreműködésével. Bár ez zenekari koncert lesz, mégis történni fog valami nagyon érdekes, amiben az énekkarnak is nagy szerepe lesz – mondta el a Fidelio Klasszik című műsorban Hamar Zsolt zeneigazgató.

Szerző

Bödőcs Tibor és a fekete autó

Publikálás dátuma
2017.09.15. 07:49
Forrás: bodocstibor.hu

Ebben az évadban Bödőcs Tiborral indul D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsora. A közkedvelt humorista új, irodalmi paródiakötete kapcsán beszélt arról, hogy mennyire ismerős ma is Móricz Zsigmond „urambátyám” világa, hogy miként érinti, ha Hofihoz vagy Karinthyhoz hasonlítják, és hogy miért viccelődnek az ismerősei azzal, hogy politikai szókimondása miatt „majd eljön érte a nagy fekete autó". Ami igazából nem is annyira vicces. Azt is mondja: "ha valaki úgy őszinte, hogy közben uszít vagy gyűlöletet kelt, az inkább maradjon csöndben."

Szerző

Visszavonult a szoprán

Publikálás dátuma
2017.09.15. 07:49

Fél évszázados szakadatlan páratlan világsiker után Kiri Te Kanawa új-zélandi szoprán énekesnő 73 éves korában közölte, hogy végképpen visszavonul az operaszínpadtól. Egyszersmind bejelentette, hogy alapítványt teremtett az új-zélandi ifjú művészek útra bocsátására.

Szerző