Fekete-Győr lesz Rogán kihívója

Egyéni választókerületi jelöltjeik már nagyrészt megvannak, ő maga pedig valószínűleg Budapest első választókerületében fog elindulni, abban, amelyet most Rogán Antal képvisel – jelentette be tegnap a Parlament előtt Fekete-Győr András a Momentum elnöke. 

Szerző

Keveseknek fontos a felcsúti foci

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány idén 49 adófizetőtől összesen nem egészen 350 ezer forint egyszázalékos felajánlást kapott – derül ki az adóhatóság kimutatásából. Ez csökkenés tavalyhoz képest, mikor is 57 felajánlónak köszönhetően mintegy 395 ezer forint jött össze. Anyagi katasztrófától azonban nem kell tartani: úgynevezett tao-s pénzekből eddig – mint azt korábban az mfor.hu kiszámolta – csaknem 14 milliárd forint ömlött a felcsúti fociba, és egyéb támogatásokból is befolyt nagyjából ennyi pénz. A Mészáros Lőrinc helyi polgármester, nagyvállalkozó vezetésével működő alapítványt Orbán Viktor miniszterelnök hozta létre.

Szerző

Jön Tarjányi mozgalma

A szocialista pártban rengeteg feladatom van, nem voltam tagja semmilyen mozgalomnak, és eztán sem leszek – mondta az MSZP-s Molnár Zsolt, akit a Tarjányi Péter nevével fémjelzett kezdeményezésről kérdezett a Hvg.hu.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, író, a Zoom.hu portál tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a közelmúltban jelentette be, hogy többekkel együtt megalakítja a Magyar Progresszív Mozgalmat (MPM). Az ellenzéki együttműködés, a közös listaállítás, a szélsőségesek visszaszorítása, a demokrácia, a fékek és ellensúlyok rendszerének újbóli megteremtése közös érdekünk – indokolta a lépést. A Hvg.hu emlékeztet rá, hogy Tarjányi korábban részt vett a szocialista párt biztonságpolitikai programjának kidolgozásában, amelyet Molnár Zsolttal mutattak be nemrég egy háttérbeszélgetésen. Molnár ugyanakkor a portállal közölte, hogy eddig nem is hallott a most szerveződő mozgalomról.

A Zoom.hu – amelynek főszerkesztője a közelmúltban távozott - tegnap deklarálta, hogy a szerkesztőség az MPM-től függetlenül végzi munkáját, közleményében egyben azt is tudatta, hogy Tarjányi Péter mozgalmának nyitó sajtótájékoztatóját a szeptember 25-i héten rendezik meg.

Szerző