Budapesti járatokat is töröl a Ryanair

Publikálás dátuma
2017.09.19. 10:27
FOTÓ: JOSEP LAGO / AFP
Budapesti járatokat is töröl a Ryanair október végéig, derült ki az ír légitársaság által hétfőn közzétett listából.

A lista szerint a járattörlés a barcelonai, a milánói, a portói, a londoni, a brüsszeli, a dublini és a római bázisról indított járatokat érinti. A lista szerint Budapest is érintett, szerdánként nem fog közlekedni a 3717-es és 3718-as járat London-Stansted, illetve Budapest között. A Ryanair azért hozta nyilvánosságra pontos tervet, mert az érintett utasok körében rendkívül nagy volt a felháborodás.

A Ryanair pénteken teljesen váratlanul jelentette be a honlapján, hogy azonnali hatállyal napi 40-50 járatát törli október végéig, ami összesen mintegy kétezer járat kiesését jelenti. Az első napokban azokban ennél többet, 80 járatot törölt a Ryanair. A légitársaság az utasokat e-mailben értesíti arról, hogy törölte a járatukat. Ebben az esetben az utas kérhet ingyenes átfoglalást, vagy visszatérítést.  

A légi utasok jogait szabályozó uniós direktíva szerint a Ryanairnek akkor is térítésmentesen kell átfoglalnia a jegyet, ha a saját hálózatában nem tudja megoldani az utas elszállítását. A Ryanair azonban nem kötelezhető arra, hogy a következménykárokat (autóbérlés, szállás) megfizesse - hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közleményében.

A Ryanair hangsúlyozta, hogy a törlések a járatok kevesebb mint 2 százalékát érintik, és az a céljuk, hogy helyreállítsák a járatok közlekedésének pontosságát. Szeptember első két hetében a megszokott 90 százalék helyett a járatoknak már kevesebb mint 80 százaléka közlekedett pontosan a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége és sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a hajózó személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. 

A Ryanair eddig áprilistól márciusig terjedő év szerint engedte a szabadságolást, a jövő évtől kezdve azonban a naptári év szerint kell alakítani a szabadságolási rendszert. Ennek következményeként a hajóüzó személyzetnek (pilóták és légiutas-kísérők egyaránt) idén december végéig ki kell venniük egész éves szabadságukat. A légitársaság arra számít, hogy ha a következő hat hétben napi 2500 járatából 40-50-et töröl, helyre tudja állítani a pontos közlekedés 90 százalékos szintjét.

Szerző
Témák
Ryanair

Ma derül ki, mi lesz Demcsák sorsa az ATV-nél

Publikálás dátuma
2017.09.19. 10:05
Forrás: Facebook/Demcsák Zsuzsa
Ma derül ki az ATV által indított vizsgálat eredménye Demcsák Zsuzsa múlt heti botrányos szereplése után - írja a Bors.

Ahogy lapunk is megírta, a csupán két hete a csatornánál lévő műsorvezető az ATV reggeli műsorában igen különösen viselkedett, és meglehetősen furcsa kérdéseket tett fel az MSZP EP-képviselőjének, Szanyi Tibornak, illetve többször is belegabalyodott a mondanivalójába. Demcsák az interjú után azzal védekezett, hogy a műsor előtt csupán két órát aludt, ezért volt dekoncentrált és fáradt, de szerinte a szakmai hitelességén nem esett csorba.

Ennek ellenére az ATV azonnali hatállyal felfüggesztette, levette a képernyőről a műsorvezetőt, és belső vizsgálatot indítottak az ügyben, melynek eredménye a bulvárlap szerint ma dől el.

– Ha a legóvatosabban is fogalmazok, azt kell mondjam: tudtuk, hogy baj van, de nem gondoltuk, hogy ekkora – mondta a Borsnak egy, a neve elhallgatását kérő tévés szakember. – Sokan kérdezik, hogy a szerkesztők miért engedik adásba ilyen állapotban? Nos, azért, mert mindig pontosan, időre és összeszedetten érkezik meg a stúdióba – magyarázta az informátor. – Úgy tűnik, minden rendben van, aztán adás közben, egy reklámszünet után egyszer csak nagy változáson ment át az állapota.

A lap szerint egyébként Demcsák csütörtök este bulizott kollégáival, ezért aludt csak két órát az adás előtt.

Szerző

Tesco

Sok szó esik mostanában a Tescóról, hiszen panaszkodnak a dolgozói, hogy kevés a fizetésük és túl vannak terhelve. Az általam ismert áruházukban egy pénztár működik, vevő alig van. Írtam egy panaszos levelet az ügyfélszolgálatnak, mert megszüntették az ingyenes buszjáratot az erzsébeti üzletükbe, ahová most legfeljebb azok a vevők juthatnak el, akiknek kocsijuk van. Azt a választ kaptam: oldjam meg, ahogy tudom, vagy ne akarjak náluk vásárolni. Nem messze onnan, a soroksári bevásárló utcába öt buszjárat is közlekedik, még az ingyenes Auchan busz is, holott a Nagykőrösi útról 5-10 perc alatt oda lehet sétálni. Miért nem kötnek szerződést a közlekedési vállalattal, hogy a valamennyi bevásárlóközpontot meg lehessen közelíteni kék buszokkal is?

Szerző
Témák
Tesco Szerintem