Erdő Péter ismét szembe száll az ország vezetőivel

Publikálás dátuma
2017.09.19 11:21
FOTÓ: Népszava
Fotó: /
Erdő Péter bíboros korábbi, az antiszemitizmust bíráló szavai után most ismét szembe száll az ország vezetőivel, akik sportprogrammá alakítanának egy vallási rendezvényt - írja Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője közleményében.  

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezését úgy támogatná 20 milliárd forinttal az állam, hogy valójában saját "olimpiai álmaihoz" találna jó apropót újabb grandiózus költekezéshez. Ahogy a legtöbb betegséget nem lehet stadionnal gyógyítani, úgy nyilván egy kimondottan templomi környezethez igazodó vallási program is meg tud valósulni - külön erre a célra épített -  stadion nélkül. Főleg akkor, ha a szervezők nem jeleznek ilyen igényt a nagylelkűen adakozó kormányzat felé.

Mostanra úgy tűnik, újabb területen jelzi az egyébként sajnos érthetetlenül hallgatagnak bizonyuló egyházi vezetés, hogy az összeborulásnak is vannak határai. Apró, ám reményt keltő jele ez annak, hogy érdemes szót emelni az egyház és állam hazánkban megvalósuló káros viszonya láttán, érdemes tiltakozni a tarthatatlan állapotok kapcsán - írta az ellenzéki képviselő.

Lásd még: Orbán ráfonta magát Erdő bíborosra

Szerző
2017.09.19 11:21

Figyelmeztet a NAV: csak egy csaló ígér pénzt a nevükben

Publikálás dátuma
2018.08.21 17:48
Fotó: Molnár Ádám
Fotó: /
Csalók küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket azért, hogy személyes ügyféladatokat szerezzenek meg.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében illetéktelenek küldenek olyan e-mailt, amelyben adó-visszatérítést helyeznek kilátásba, ezzel csalva a címzetteket egy ismeretlen, jelenleg nem működő oldalra - írja honlapján a NAV.
A NAV soha nem kér e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot
- hangsúlyozzák. Értesítési gyakorlatuk merőben eltér a csalók módszerétől: a hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.
A leírthoz hasonló gyanús e-mailt kapott a Pénzcentrum.hu szerkesztősége is. Esetükben a feladó a "no.replys2@post.nav.gov.hu" címet használta, ami valóban megtévesztően emlékeztet egy hivatalos e-mail címre.
2018.08.21 17:48

Megrótták a szomjas gyereket leszállító buszsofőrt, mert "udvariatlan" volt

Publikálás dátuma
2018.08.21 16:22

Fotó: AFP/ Foodcollection GesmbH/
Rendőrt hívott egy járművezető egy családra a hétvégén, mert gyereküknek inni adtak a buszon. Az ügyben megszólalt a közlekedési vállalat is.
Húsz percig állt vasárnap egy miskolci busz, mert a sofőr nem akart elvinni egy családot. Az ok megdöbbentő volt: egy ötéves gyerek visszazárható PET-palackból ivott egy kortyot, a sofőr szerint pedig ez tilos. A busz csak a rendőrök kiérkezésekor indult el, miután a család leszállt. Pedig, ahogy egy utas megjegyezte, a buszon külön ki is van írva, hogy vizet lehet inni.
Közleményében megerősítette ezt a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. is: semmi más nem megengedett, de visszazárható PET-palackból alkoholmentes italt azért ihatnak az utasaik. Elismerték ugyanakkor azt is, hogy a árművezető leszállíthatja azt, aki az utazási feltételeket megsérti. És a járat biztonsági kameráit visszanézve ők úgy találták:
"a járművezető az Üzletszabályzatban leírtak szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el".
A sofőr ezért a munkáltatótól megrovásban részesül. Mint írják, a cég a járművezető udvariatlan viselkedéséért az érintett családtól elnézést kér; ugyanakkor fenntartja, hogy a buszvezető az ide vonatkozó szabályzat előírásának megfelelően járt el.
2018.08.21 16:22