Orbán új veje Tiborcz teljes ellentéte

Publikálás dátuma
2017.09.21 11:39
Orbán Sára Forrás: Facebook
Fotó: /
Csendes és visszahúzódó fiúként, Tiborcz István tökéletes ellentéteként ismerik többen Szokira Tamást, aki Orbán Viktor középső lányát, Sárát vette feleségül nemrégiben - írja a hvg.hu.

A 27 éves férfinak nincsenek befolyásos szülei, sem jól menő (önkormányzati megbízásokkal kitömött) cégei, mint Orbán Viktor másik vejének, a miniszterelnök legidősebb lányát, Ráhelt 2013-ban elvevő Tiborcz Istvánnak.

Az interneten csak azokat a három évvel ezelőtti cikkeket találni róla, amiket azután írtak, hogy egy Facebookra posztolt családi fotó alapján beazonosították őt. A portálnak nyilatkozó brüsszeli kollégája szerint kifejezetten megviselte Szokirát, amikor 2014-ben róla cikkeztek az újságok.

Mások halk szavú, szerény és szorgalmas srácként írták le az Orbán családba frissen bekerült fiút, sőt, egyenesen anti-Tiborczként” jellemezték. Ehhez az ismerősei szerint hozzátartozott, hogy barátnője – most már felesége – Sára is teljesen más habitusú, mint nővére, Ráhel. Míg Orbán legidősebb lánya szeret szerepelni, ezért gyakran jelent meg, vagy jelentek meg együtt fideszes, illetve kormányzati eseményeken (emlékezetes a két évvel ezelőtti bahreini találkozó, ahol olajügyekről tárgyaltak), addig húgáról csak annyit tudni, hogy egyházi gimnáziumba járt, most pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanul történelmet.

Orbán Sára Forrás: Facebook

Orbán Sára Forrás: Facebook

A hvg.hu-nak Szokira édesapja elmesélte, hogy fiát a kosárlabda hozta össze az Orbán családdal, pontosabban az akkor ugyancsak corvinusos Orbán Ráhel baráti körével is, akik egy-egy edzés vagy meccs után gyakorta ugrottak fel csapatostul a kormányfő Cinege utcai házába. Itt ismerkedett meg Tamás Sárával. "Rettentően örültem, de rettentően meg is ijedtem” - nyilatkozta az édesapa arról, mit szólt, amikor megtudta, hogy Orbán lányának udvarol a fia.

A teljes cikket Orbán újdonsült vejéről itt olvashatja el!

Szerző
2017.09.21 11:39

Érdemes bezárni az állatokat a tűzijáték idejére

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:33
Illusztráció: Pexels
Fotó: Pexels/
Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is - hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk. A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni - írták.
2018.08.19 11:33

Halat és kenyeret osztana a menekülteknek Iványi Gábor gyülekezete

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:29

Fotó: Népszava/ Vajda József
A magyar állam nem ad enni azoknak, akik a tranzitzónában várják a fellebbezésük elbírálását. Az el nem ismert kisegyház bibliai szimbolikával segítene.
Három felhívást tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Evangéliumi Testvérközösség. Az Iványi Gábor által vezetett, hivatalosan el nem ismert egyház „a Magyarország déli határán fogvatartott és szándékosan éheztetett menekült embertársainknak” szeretne minimális ellátást – naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnénk biztosítani. Azokra céloznak, akik a tranzitzónában tartózkodnak, és mivel nem először nyújtották be kérelmüket, azaz fellebbeznek, a szigorú törvény értelmében nem kapnak élelmezést sem. A Magyar Helsinki Bizottság becslése szerint ők körülbelül ötvenen lehetnek. Az augusztus 20-ra tervezett akciónak erős bibliai szimbolikája van: Máté evangéliumában olvasható, hogy Jézus csodát tett az étellel: öt kenyérből és két halból ötezer férfit, illetve az asszonyokat és gyerekeket lakatta jól.  Az első felhívás az egyház híveinek és támogatóinak szól, hogy járuljanak hozzá az akció költségeihez. A másodikat a kormánynak címezték, és felszólítják, hogy „azonnal vessen véget annak a kínzásnak”, mely „hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan”. A harmadik egy nyílt levél a bevett egyházak vezetőihez, amelyben csatlakozásra kéri őket a testvérközösség, illetve emlékezteti őket, hogy a státuszuk miatt „Magyarország vezetésének minden döntése mögött Önöknek is ott kell állniuk felelősséggel”.
2018.08.19 11:29