Zárva lesz az ügyfélkapu

Szombat délután 1 órától vasárnap éjjel 1 óráig nem lesz elérhető a kormányzati portál, valamint az Ügyfélkapu azonosítással elérhető szolgáltatása - közölte csütörtökön a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. A két honlap karbantartás miatt nem lesz elérhető.

Szerző

Csőtörés Pakson - Ideiglenes megoldást találtak

Egymás után két csőtörés történt Pakson egy nagy átmérőjű töltővezetéken, ami az egész várost érintő vízellátási problémát okozott. Csütörtök délutánra ideiglenes megoldással, 10-15 utca kivételével, a szolgáltatást helyreállították - közölte Csapó Sándor, a Mezőföldi Regionális Víziközmű (Mezőföldvíz) Kft. ügyvezetője a paksi városházán csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a város háromnegyed részén, ha kisebb nyomással is, de biztosított az ivóvíz, a Malomhegy nevű városrészen azonban továbbra is vízhiány várható, miután szerdán, majd csütörtökre virradóra meghibásodott a Boc-hegyi magastározó töltővezetéke.

A hiba elhárításába már a Fővárosi Vízművek nyolcfős csoportja is bekapcsolódott - mondta az ügyvezető, hozzátéve: ha semmi nem lassítja a munkát, az éjszaka végeznek a javítással. Addig az ellátatlanul maradt 10-15 utcába tartályos vizet szállítanak.

Az atomerőművet és a város külterületeit nem érintette a szolgáltatás kimaradása, mert azok más vezetéken jutnak ivóvízhez - mondta az ügyvezető, aki az okok kivizsgálását a helyreállítás utánra ígérte.

Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az intézményeket csütörtökön tartályos és palackos vízzel látták el, pénteken a tankerületi központ által működtetett általános iskolákban tanítási szünet lesz, más intézményekben rövidített tanórákat tartanak.

A bölcsőde, az óvodák és az idősek otthona a megszokott ellátást nyújtja akkor is, ha valamilyen ok miatt szünetelne a vízszolgáltatás - mondta a polgármester. A Paksi Gyógyászati Központban péntek reggel döntenek a működési rendről. Amennyiben továbbra is gondok lesznek a vízellátással, a laboratórium és az egynapos sebészet nem fogad betegeket, és zárva lesz a gyógyfürdő is.

Szerző

Gulyás "nemzetbiztonsági kockázat" Márton feljelentette magát - Videó

Publikálás dátuma
2017.09.21. 18:18
Gulyás Márton a Bayer Zsolttal szervezett kávézáson - Népszava fotó
Mint megírtuk, Németh Szilárdot pedig - korábban - Szél Bernadett, az LMP táérselnöke jelentett fel, mert a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke kikotyogta, hogy mi hangzott el a nemzetbiztonsági bizottság keddi, zárt ülésén.

Ott ugyanis Németh Szilárd az egyelőre csak a Fidesz által vizionált „őszi zavargások” kapcsán megnevezett három civil aktivistát, Gulyás Márton aktivistát, Vágó Gábor volt országgyűlési képviselőt, és Schilling Árpád színházi rendezőt, mint akik szerinte „nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek”, majd később erről beszámolt a sajtónak is. A törvény szerint a zárt ülésen elhangzó minden állítás minősített adatnak minősül – mutatott rá Szél Bernadett, az LMP társelnöke. 

Ugyanezen ügy miatt hétfőn szolidaritási demonstrációt tartottak,  miután a fideszes Németh hazug, méltatlan és minden alapot nélkülöző, meggondolatlan nyilatkozatával a szolgálatok munkájára is árnyékot vetett, a megnevezetteket pedig klontrollálhatatlanul veszélyes helyzetbe hozta - szólt a felhívás a demonstrációra. 

Az újabb epizód, hogy - mint a 444.hu-n megjelentetett videóból kiderül -  Gulyás Márton feljelentette magát, mint nemzetbiztonsági kockázatot. Hasonló módon cselekedett több aktivista társa is, aki szintén maga ellen tett feljelentést az Országos Rendőrfőkapitányságon. Szerintük ugyanis fontos, hogy Németh Szilárd állításait alaposan kivizsgálják.

Szerző