Új tanműhelyt nyitott a Continental a kormány támogatásával

Új elektronikai technikus tanműhelyt nyitott Budapesten a Contintental Automotive Hungary Kft., a gyorsan fejlődő és speciális technológia oktatását segítő beruházáshoz a kormány 123 millió forint támogatási keretet biztosított - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Az autóipari beszállító 180 millió forint összköltségű új tanműhelyének átadásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a kormánynak, a vállalatoknak és a magyar embereknek együtt kell szembenézniük az ipari termelés átalakulásából fakadó feladatokkal, többek között a megfelelő szakképzettség megszerzésével. A tárcavezető felidézte, hogy a kormány évekkel ezelőtt megkezdte a magyar szakképzési rendszer átalakítását és átszervezte a gyakorlati képzést a duális képzés bevezetésével. Hozzátette, hogy az intézkedéseknek köszönhetően a diákok a középiskolákban és a felsőoktatásban is a szakmatanulással egyidőben szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot is.

A Continental a világ második legnagyobb autóipari beszállítója, 55 országban több mint 220 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A német cégcsoport 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal. Budapesti, veszprémi, szegedi, makói, váci és nyíregyházi üzemeiben csaknem 8 ezer főt foglalkoztat, Budaörsön pedig gumiabroncs-kereskedelmi központot üzemeltet.

Szerző

Szegeden induló MSZP-s jelölteket neveztek meg

Szabó Sándor jelenlegi országgyűlési képviselőt és Joób Márton önkormányzati képviselőt javasolja országgyűlési képviselőjelöltnek az MSZP a két szegedi központú választókörzetben - tájékoztatta a párt Csongrád megyei szervezete pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint pénteken megalakult a két szegedi központú választókerületben az MSZP választási bizottsága.

A választási bizottságok a Csongrád megye 1-es választókerületben Szabó Sándor országgyűlési képviselőt, a Csongrád megye 2-es választókerületben Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt, a közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának elnökét, háromszoros világbajnok kenust javasolja képviselőjelöltnek. A választási bizottságok egyhangúlag javasolják a döntést hozó taggyűléseknek, hogy őket ajánlja a demokratikus ellenzék jelöltjeinek a 2018-as országgyűlési választásokra - áll a közleményben.

Az országgyűlési pártok közül a Jobbik és a Demokratikus Koalíció mutatta be eddig jelöltjeit a szegedi központú választókerületekben. A Jobbik Tóth Péter szegedi önkormányzati képviselőt, a párt helyi elnökét és Fackelmann István ásotthalmi alpolgármestert indítaná. A DK Binszki Józsefet, a szegedi közgyűlés tagját és Molnár Zoltánt javasolja képviselőnek.

Szerző

Az MSZP a "családokon nyerészkedő Fidesznek" üzent

 Csak egy gombot kellene megnyomnia az olcsóbb tarifákért a Fidesznek, amely már három éve sokkal drágább rezsit fizettet a magyar családokkal - írják közleményükben a szocialisták.

Orbánék három éve magasan tartják a gáz, a villany és a távhő díjait, miközben a földgáz ára 2014 óta a felére csökkent és a kőolaj is 50-60 százalékkal olcsóbb. Most, miután három évig nyerészkedett a családokon a Fidesz, állítólag azon gondolkodnak, hogy a lenyúlt tízmilliárdokból a választások előtt valami keveset visszaadnak "rezsicsökkentésként". 

Üzenjük a családokon nyerészkedő Fidesznek, hogy nem kell gondolkodniuk. Elég, ha megszavazzák az MSZP már benyújtott törvényjavaslatát, amely szerint az átlagfogyasztás mértékéig mindenkinek 32 százalékkal csökkenhet a földgáz ára, 10-10 százalékkal pedig az áram és távhő ára.

Ha a Fidesz ezt nem szavazza meg, a Botka-kormány majd megszünteti a Fidesz pofátlan nyerészkedését. A Botka-kormány 2018-tól igazságot tesz az energiaszámlákban, és olyan tarifarendszert vezetünk be a gáz, a távhő és a villamos energia árrendszerben, amelyben az átlagfogyasztásig a mainál alacsonyabb áron kapják a fogyasztók az energiát.

Szerző