Dől a pénz Orbán kedvenc egyeteméhez

Publikálás dátuma
2017.09.23 10:54
Az udvarhoz is hozzányúlnak. FOTÓ: Népszava
Fotó: /
Újabb példátlan összegű infrastruktúra-fejlesztési támogatást kap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amely kirívóan támogatott intézmény a modern magyar felsőoktatásban. Az egyetem és környezete fejlesztésére ezúttal 11 milliárd forintot különít el a kormány – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Rendezik a parkot, lecserélik a kerítést, és csónakázásra is alkalmassá teszik a Orczy-tavat. Sportfejlesztéseket is végrehajtanak, sor kerül a régi vívócsarnok korábban beígért felújítására, valamint gumiborítású futópálya építéséhez is forrásokat rendeltek. Folytatódik az egyetem fejlesztése is: a VIII. kerületi Korányi Sándor utcában álló régi épület helyén új katasztrófavédelmi speciális képzési központ épül. Meglehetősen érthetetlen viszont, hogy az egyetem három éve átadott főépületének udvarán álló üvegépítményt is átalakítják. A kormány kedvencének számító intézmény a keretből már jövőre megkaphat 6,8 milliárd forintot a fejlesztésekre - írja a Magyar Nemzet.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a közszolgálati egyetem kivételezettnek tűnik. Erre utal az is, hogy bár a hallgatók létszáma a kisebb és közepes egyetemek szintjén van, a 2012-es alapítás óta csak infrastruktúra-fejlesztésekre közel ötvenmilliárd forint értékű uniós és magyar költségvetési forrást adott a kormány. Figyelemre méltó adat, hogy az NKE hallgatóinak száma csak akkor emelkedett tízezer fölé, amikor 2013-ban az intézményhez csatolták a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karát, ám azóta a hallgatói létszám 6500 főre esett vissza.

Az egyetemnek juttatott óriási pénzek nyomán az NKE egy diákjára közel négyszer több közpénz jutott az elmúlt években, mint egy átlagos magyar hallgatóra.

Szerző
2017.09.23 10:54

Áramkimaradás miatt szünetel a határforgalom Záhonyban

Publikálás dátuma
2018.09.25 08:38
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán.
A záhonyi közúti határátkelőhelyen áramkimaradás miatt szünetel a határforgalom kedden 7 órától – írja a police.hu. Az  Ukrajnába utazók figyelmét a rendőrség arra hívta fel, hogy az átkelésre a várakozás elkerülése érdekében válasszák inkább a legközelebbi barabási, beregsurányi vagy a lónyai közúti határátkelőhelyeket.
2018.09.25 08:38
Frissítve: 2018.09.25 08:39

Orbán Viktor megmutatta a világnak a legkisebb unokáját

Publikálás dátuma
2018.09.25 08:31

Fotó: facebook.com/orbanviktor/
A kormányfő a Facebookra tett fel egy képet, amelyen harmadik unokájával látható.
Múlt hétfőn született meg a budapesti Szent Imre Kórházban Orbán Ráchel második gyermeke, a miniszterelnök harmadik unokája, akinek a nevét egyelőre nem árulták el a nyilvánosságnak. Orbán a fotóhoz csak annyit írt: Jó reggelt, Magyarország! 
2018.09.25 08:31
Frissítve: 2018.09.25 08:32