Előfizetés

Nehézbombázók Észak-Koreánál

Nehézbombázók repültek el Észak-Korea felségvizeitől keletre , F-15C Eagle típusú vadászgépek kíséretében - jelentette be a Pentagon. A küldetéssel az egyesült Államok demonstrálni akarta, hogy több katonai lehetőség is a rendelkezésére áll az észak-koreai fenyegetés legyőzéséhez. A pentagon szóvívője közölte, készek használni a katonai lehetőségek teljes tárházát, hogy megvédjék az Egyesült Államokat és szövetségeseiket - olvasható a Klubrádió honlapján.

Közben az észak-koreai külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés általános vitáján New Yorkban azt mondta, Észak-Korea már csak néhány lépésre van attól, hogy atomhatalommá váljon. A phenjani rezsim végső célja, hogy hatalmi egyensúlyra lépjen az Egyesült Államokkal. Szerinte kilátástalan abban reménykedni, hogy Észak-Korea egy hajszálnyit is változtat álláspontján a szigorúbb szankciók következtében.

Nemzeti konzultáció - Hét kérdés lesz az íven

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az állami rádióban.

A konzultáció érinti majd az egymillió bevándorló betelepítésére és a határzárakra vonatkozó javaslatokat. Emellett kitér majd arra a tervre is, amely alapján minden bevándorló 9 millió forint állami támogatást kapna. A kérdőíveket postai úton is el lehet küldeni, de az interneten is ki lehet tölteni. 

NB I - Döntetlen a bajnok és az ezüstérmes rangadóján

A tavalyi ezüstérmes, most listavezető Videoton és a bajnok Honvéd 1-1-es döntetlent játszott szombaton, a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Videoton FC - Budapest Honvéd FC 1-1 (1-1) 

Felcsút, 2449 néző, v.: Bognár T.

gólszerző: Hadzic (3.), illetve Holender (40.)
sárga lap: Suljic (8.), Fejes (27.), Fiola (44.), illetve Lovric (29.)

Videoton:
Kovácsik - Fiola, Juhász R., Fejes A. (Szolnoki 46.), Stopira - Kovács I. (Varga J. 64.), Pátkai (Géresi 88.), Hadzic, Suljic - Henty, Scepovic

Honvéd:
Gróf - Latifu, Lovric, Baráth, Holender (Bobál D. 70.) - Tömösvári (Banó-Szabó 46.), Kamber, Nagy G., Gazdag - Eppel, Lanzafame

A tavalyi "bajnoki döntő" után először találkozott egymással a két együttes. Villámrajtot vett a Videoton, hiszen Hadzic pontos lövésével már a 3. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban is inkább a hazai csapat játszott fölényben, ám - Scepovic révén - csak kapufáig jutott. A Honvéd félórányi játék után aktívabbá vált és Holender találatával egyenlített.
A második félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, gól azonban nem született.