Amíg Orbán Szingapúrban tesz a hazáért, Kövér László sem lazsál

Publikálás dátuma
2017.09.27. 14:48
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Szent Koronát mutatja vendégének, Mars Di Bartolomeónak, a luxemburgi képviselőház elnöké

Kövér László házelnök kedden az Országházban fogadta Mars di Bartolomeót, a luxemburgi képviselőház elnökét - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtóirodája. A felek az Európát és az Európai Uniót érintő kérdéseket, aktuális kihívásokat vitatták meg. A közlés szerint Kövér László kijelentette, hogy Magyarország kiegyensúlyozott és konstruktív kapcsolatokra törekszik a Luxemburgi Nagyhercegséggel, kormányközi és gazdasági kapcsolataink mellett a parlamenti együttműködés szorosabbra fűzésében is érdekeltek vagyunk.

Szerző

Meghalt Devich János

Életének 80. évében szerda délelőtt elhunyt Devich János gordonkaművész, Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas, érdemes művész, a Zeneakadémia professor emeritusa, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Budapesten - közölte a család az MTI-vel.

Devich János 1962-ben a Zeneművészeti Főiskolán Friss Antal tanítványaként kapott diplomát, 1960-tól az Operaház zenekari tagja, 1985-től az Országos Filharmónia szólistája, 1966-ban a Kodály-vonósnégyes alapító tagja volt. A Zeneművészeti Főiskola egyetemi docense, 1999 és 2008 között egyetemi tanára, 2008-tól emeritus professzora, 1998-tól a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának osztályvezetője, 2000 és 2002 között a művészeti főosztály vezetője volt. A Magyar Zenei Kamara alelnökeként 1992 és 1996 között, a Magyar Muzsikus Fórum társelnökeként 1996 és 1999 között, 1997-től a Magyar Zeneművészeti Társaság elnökeként tevékenykedett. 

Lemezre játszotta Haydn összes vonósnégyesét, Beethoven, Schubert, Debussy, Ravel, Dohnányi, Kodály vonósnégyeseit. A Weiner Leó-verseny I. díját 1969-ben érdemelte ki, Liszt Ferenc-díjban 1970-ben, Bartók Béla-Pásztory Ditta-díjban 1996-ban részesült, érdemes művész 1990-ben lett. A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2013 májusában rendes tagjai közé választotta.

Devich Jánosról szerdán a Bartók Rádió Muzsikáló délután című műsorában emlékeznek meg.

Szerző

Hurrá! - Hamarosan megindulhat a nyúlhús exportja Szingapúrba!

Publikálás dátuma
2017.09.27. 13:46
Már miért lenne "hurrá"? - AFP illusztráció
Magyarországról hamarosan megindulhat a marha- és nyúlhús exportja Szingapúrba - ezt a szintén  a dél-kelet ázsiai országban tartózkodó Fazekas Sándor közölte, miután egyeztetett Szingapúr nemzeti fejlesztési minisztériumának vezetőjével - tudósít a tárgyalások máris látható és örömteli eredményéről az MTI. 
Már miért lenne "hurrá"? - AFP illusztráció

Már miért lenne "hurrá"? - AFP illusztráció

A Földművelési Minisztériumszerdán közölte, Szingapúr feloldotta a madárinfluenza kitörése miatt hozott korábbi beviteli korlátozásokat Magyarországgal szemben.

A két miniszter tárgyalt továbbá az élelmiszerbiztonságról, az akvakultúráról, valamint a környezeti ügyekről és a két állam közti egyéb együttműködési lehetőségekről is - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Szingapúrban tárgyaló Fazekas Sándor aláírta az FM háttérintézményeként működő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a szingapúri Agrár-, Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) közötti keretmegállapodást, amely lehetővé teszi a magyar exportőrök számára is fontos információcserét, valamint az élelmiszerbiztonsági együttműködés zavartalan működését.

Hát mit akarunk még? 

Szerző