Kézigránátra bukkantak Debrecenben

Publikálás dátuma
2017.09.29. 18:53
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
Kézigránátot talált egy járókelő Debrecenben, a Zöldfa utcában péntek délután - tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.

Papp-Kunkli Nóra közleménye szerint a helyszínre érkeztek a debreceni hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei, akik a helyszínt biztosítják.  A rendőrség is a helyszínen van, egyelőre a tűzszerészeket várják a kézigránát hatástalanításához vagy elszállításához. Egy családi házból négy embernek kellett kis időre elhagynia otthonát.

Szerző

Lezuhant egy ember a Budai Várból

Meghalt egy férfi, miután lezuhant a budai Várból a Sikló utcai várfalnál pénteken kora délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter azt mondta: a férfi ismeretlen körülmények között zuhant le a budavári sikló bal oldalához, és nem élte túl az esést. Az Origo úgy tudja, hogy egy kiszögellésbe esett bele az áldozat.

A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók létra és kötéltechnika segítségével hozták le a várlejtőn.

Szerző

Ukrán hrivnyát és dollárt hamisítottak Miskolcon

Pénzhamisítókat ítélt el a Miskolci Törvényszék pénteken, a két férfi amerikai dollárt és ukrán hrivnyát másolt, az elsőrendű vádlottra 4 év 8 hónap, míg társára 4 év 2 hónap börtönbüntetést szabott ki a taláros testület nem jogerősen.

A bíróság tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlottat 2015-ben ismeretlen személyek azzal bízták meg, hogy 20-as címletű dollár bankjegyeket, valamint 200-as címletű ukrán hrivnyát készítsen, hogy azokat Ukrajnában hozzák forgalomba. A hamis bankjegyek készítéséhez szükséges eszközöket beszerezték, a grafikai és digitális háttéranyagot elkészítették, próbanyomatokat készítettek. A hamis bankjegyek az azokat nem ismerőknek megtévesztőek lehettek volna a forgalomba kerülésük esetén.

A vádlottak csaknem 127 millió forint étékű dollárt és 36 millió forint értékű hrivnyát hamisítottak.

Szerző