7-en a 7-ről - Ön szerint a magyar oktatás kinek fog fájni?

Arató András, Klubrádió

A magyar oktatás alapelemei különböző szereplőknek okoznak fájdalmat. A szertorna a labdazsonglőröknek, a lövészet a céltábláknak; az ének nem a botfülűeknek, hanem a többieknek, a történelem a valódi történészeknek; Wass, Nyírő és Cecil az irodalom barátainak; a hittan az ateistáknak, az erkölcstan a rendszer oszlopainak. Nos, az utóbbiban kissé bizonytalan vagyok.

Avar János, újságíró

Hát az ukránoknak biztos nem. Persze az ő oktatásuk csak a kisebbségeket sújtja, az Orbánéké viszont a többséget. Ők pedig idehaza is csak a kisebbségért állnak ki: a sajátjukért. Így aztán annak gyerekeit legfeljebb a nyugati oktatásban kellene védeni, de ott nincs miért.

Bolgár György, rádiós újságíró

Gondolom, a kérdés az ukrajnai magyar nyelvű oktatás korlátozására vonatkozik, illetve arra, hogy a magyarországi oktatás kinek fáj. Érzem benne a rosszindulatot, és szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy senkinek, mert vagy altatásban vagy teljes érzéstelenítés mellett folyik a nagy műtét. Az ébredés, na, az fog fájni.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

A magyar oktatás nem probléma, Palkovics, Parragh és a Puskás Akadémia megoldja, s ott áll készenlétben a három grácia, Rózsika, Czunyiné és Áder hugicája, továbbá Hegedűs szociológusnő az Audijával. Bánki Erik képviselő majd bedobja egyéni módosítónként, hogy a demokrácia jegyében ezentúl csak 12 év legyen a kötelező oktatási határ, Balog meg elrendeli, hogy az órarend minden nap ez legyen: ének, torna, lövészet, hazafiság. Az életpálya modell meg egy szóból fog állni: Hegyeshalom.

Friss Róbert, újságíró

Már senkinek.

Horváth Zoltán, újságíró

A magyar oktatás először is a gyerekek jelenének és a jövőjének fáj - már most is. Na meg a szülők jelenének és jövőjének. Ja, és a nemzet jelenének és jövőjének. Legalább ennyit kellene a témafelelősöknek megtanulnia. És még írni és olvasni is - de legfőképpen számolni.

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Keveseknek. Csak a gyerekeknek, a szülőknek, a pedagógusoknak, meg az egész társadalomnak. Sőt, Parragh Lászlónak is fájni fog, ha még nem tudja is. De legalább 2 milliárdért mindenhol zongorázni lehet majd a különbséget.

Szerző

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.