Előfizetés

Orbán Ráhel ügyvédjére cserélték le a fideszes vezetőt

Publikálás dátuma
2017.09.29. 22:40
Forrás: Facebook/Dr. Bajkai István
Saját pártja váltotta le a bulinegyed körüli harcban a lakók mellett kiálló erzsébetvárosi fideszes vezetőt – írta a hvg.hu. 

Rónaszékiné Keresztes Monikát a bulinegyed fennmaradásában érdekelt üzleti körök fúrták meg. Az új kerületi elnök az alpolgármester Bajkai István lett, aki erős gazdasági és kormányzati kapcsolatokkal bír, ügyvédként ő szokta képviselni a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt is. 

Forrás: Facebook/Rónaszékiné Keresztes Monika

Forrás: Facebook/Rónaszékiné Keresztes Monika

 

A teljes cikket itt olvashatja el!

Kényszerleszállás Ferihegyen

Publikálás dátuma
2017.09.29. 22:02
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
Felszállás után nem sokkal kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép péntek este Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: egy Boeing típusú utasszállító gép kerekén felszállás közben kidurrant a gumi. A gép ezután egy darabig körözött a levegőben, majd biztonságosan landolt. A hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt. Az eset során nem sérült meg senki - közölte.

Titkolják, mennyit költött a kormány a határvédelemre

Publikálás dátuma
2017.09.29. 20:37
FOTÓ: Tóth Gergő
Nem tud pontos elszámolást adni a kormány a Brüsszellel kifizettetni kívánt határvédelmi költségekről.

Szeptember 4-én fordultunk kérdésekkel a kormányhoz, több tárcához, köztük a Belügyminisztériumhoz (BM), hogy megtudjuk, pontosan miként állt össze a 883,2 millió euró, azaz a 270 milliárd forint költség, amelynek felét az Európai Bizottságtól kéri a magyar kormány. A miniszterelnök ugyanis - mint emlékezetes - levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, Jean-Calude Junckerhez, s úgy fogalmazott: „mi úgy tartanánk méltányosnak, hogy a hazánk számára eddig költségként felmerült 270 milliárd forintnyi (883,2 millió euró) terhet felerészben az Európai Unió, felerészben pedig Magyarország viselje”. Kérdéseinkre egyedül a BM reagált, ők is csupán annyit, közérdekű adatigényléssé minősítik át megkeresésünk. Ennek határidejét pedig egyszer meghosszabbították, majd pedig Pintér Sándor a Népszavának megküldött és a parlament honlapján közzétett válaszában is csak egy táblázatot közölt.

Ebből márpedig az Orbán Viktor által korábban konkrétan megnevezett határkerítés, valamint a határvadász egységekre fordított összegek nem derülnek ki. A lista alapján ráadásul nem is 270, hanem 263,152 milliárd forintot számolnának el elég vázlatosan. Ebből 2015 nyarától az év végéig 84 milliárdot, 2016 egészében 75 milliárdot, idén viszont - noha menekült lényegében nem is jött az országba - az év első hat hónapjában 103 milliárd 588,71 millió forintot költöttek el "határvédelmi költségekre". A legnagyobb tétellel, két év alatt 99 milliárddal a rendőrség számolt, az elszámolásból azonban az is kiderül, hogy a második legnagyobb költséget, összesen 83,8 milliárd forintot a "büntetés-végrehajtás" jegyzi, magyarán a kormány a menekültek fogva tartására költött el ennyit - idén például 6 hónap alatt 33 milliárd forintot.