Orbán Kolozsváron tárgyalt Kelemen Hunorral

Publikálás dátuma
2017.09.30. 21:58
MTI Fotók: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Fontos közép- és hosszútávú kérdéseket is érintő egyeztetést tartottak Kolozsváron a Fidesz és az RMDSZ vezetői szombat délután - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen a Fidesz részéről Orbán Viktor mellett Balog Zoltán és Németh Zsolt vett reszt. Áttekintették Magyarország és Románia gazdasági helyzetét, és megállapították: eljött az ideje, hogy nagyszabású projektek segítségével jobban összekapcsolódjon a két ország gazdasági rendszere. 

A Kelemen Hunor vezette RMDSZ-tárgyalódelegáció szorgalmazta, hogy mielőbb kerüljön sor magas szintű magyar-román kormányzati találkozókra. A felek örömmel nyugtázták, hogy napokon belül tárgyalni fog egymással a magyar és a román külügyminiszter. A megbeszélésen nagyon fontos előrelépésnek nevezték, hogy egy mindkét ország számára fontos kisebbségi ügyben, az ukrán oktatási törvény témájában összehangolt, közös magyar-román fellépésre került sor.

Szerző

Kihúzták a Jokert - Milliókat nyert valaki

Publikálás dátuma
2017.09.30. 21:50
Illusztráció: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:
    
10 (tíz)
18 (tizennyolc)
83 (nyolcvanhárom)
87 (nyolcvanhét)
89 (nyolvankilenc)

Nyeremények:
 
5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvényekre egyenként 4 430 005;
3 találatos szelvényekre egyenként 31 965;
2 találatos szelvényekre egyenként 1955 forintot fizetnek.

 
Joker: 663597

Az 1 db Joker-telitalálatra 46 502 040 forintot fizetnek.

Szerző
Témák
ötös lottó

Hajnali fagy után sok napsütés vár ránk vasárnap

Publikálás dátuma
2017.09.30. 21:46
Illusztráció: Shutterstock
Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, kevés felhő inkább a Dunántúlon és a középső tájakon jelenhet meg az égen, csapadék sehol sem várható. Nyugaton és délen időnként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalban 1-8 fokot mérhetünk, de helyenként fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet. Délután a kellemes őszi időben 17-20 fokra számíthatunk. Nem lesz front térségünkben-  írja az Időkép.

Hétfőn is folytatódik a napos, száraz idő, csak az esti óráktól növekedhet meg északnyugat felől a felhőzet. A Dunántúl északi felén megélénkül a délies szél. A nagyon hűvös reggel után délutánra 18-21 fok közé melegszik a levegő. 

Keddre beborul az ég, napközben északnyugat felől pedig egyre többfelé kell számtani esőre, záporra, a keleti, délkeleti tájakra viszont csak este érkezhet meg a csapadék. Feltámad a délnyugati szél, mely késő délutántól északnyugat felől északnyugatira fordul. 13-22 fokot mérhetünk napközben, délen, délkeleten várható a legmelegebb idő.

Szerdán és csütörtökön a felhők közül ismét előbújhat a nap, és számottevő csapadék már nem valószínű. Csütörtökön helyenként megerősödhet a délnyugati szél. Szerda délután 16-19, csütörtökön már 17-22 fok között alakulhatnak a maximumok.

Szerző
Témák
időjárás