Előfizetés

Kikapott a Vasastól a Honvéd

Publikálás dátuma
2017.10.01. 01:14
A kispesti Ivan Lovric és Gaál Bálint, a Vasas játékosa. MTI Fotó: Illyés Tibor
A Budapest Honvéd hazai pályán kikapott a Vasastól a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén.

Ezzel a címvédő csapat már öt forduló óta nyeretlen, a Vasas viszont - amelynek a Haladás elleni, múlt heti mérkőzése félbeszakadt a Szusza Ferenc Stadion világításának meghibásodása miatt - magabiztos győzelmével a negyedik helyre jött fel.  

OTP Bank Liga, 11. forduló: Budapest Honvéd-Vasas FC 1-4 (0-1)

Bozsik Stadion, 2522 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Danilo (76.), illetve Remili (15., 49., 93.), Gaál (52.) 
sárga lap: Kamber (86.), Eppel (67.), illetve Vaskó (20.), Benes (31.), James (65.), Kulcsár (88.), Kamenár (89.)
kiállítva: Kamber (86.)

Honvéd:

Gróf - Bobál D., Lovric (Danilo, 61.), Kamber, Latifu - Gazdag, Nagy, Banó-Szabó, Holender - Eppel, Lanzafame 

Vasas:

Kamenár - Burmeister (Vaskó, 20.), James, Benes - Szivacski, Berecz, Vida, Ristevski - Kulcsár (Pavlov, 88.), Gaál (Ádám, 92.), Remili

Egy szép akció pontos lezárásával viszonylag gyorsan vezetéshez jutott a Vasas. Nem sokkal később a sérült Burmeister helyére a vendégeknél Vaskó állt be, aki pár másodperc elteltével egy szögletnél büntetőt hozott össze a Honvédnak. A Lanzafame által elvégzett 11-est azonban Kamenár kivédte. Összességében többet birtokolta a labdát a Honvéd, és több helyzetet is dolgozott ki, de a pihenőre mégis Vasas-vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Vasas: előbb Remili lőtt a kapuba egy szép kiugratás után, majd Gaál közelről volt eredményes szögletet követően. A Honvéd ezután is aktív volt, vezetett ígéretes támadásokat, de egy kivételével nem tudott élni a lehetőségeivel. Remili Mohamed a ráadásban a harmadik gólját is megszerezte, a Vasas pedig jó helyzetkihasználása miatt megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Doppingbotrány - Kitiltott kilenc országot az IWF

Kilenc olyan tagországát tiltotta el egy évre a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF), amelynek versenyzői három vagy annál több pozitív doppingmintát szolgáltattak a londoni és pekingi olimpiai minták újraelemzése során. 

A felfüggesztési döntést az Aján Tamás vezette IWF elnöksége egyhangúlag hozta meg szombati, bukaresti ülésén. Az érintettek: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kína, Moldova, Oroszország, Örményország, Törökország és Ukrajna. A tiltás azt jelenti, hogy ezek az országok nem indíthatnak súlyemelőt az idei fő sportági versenyen, az egyesült államokbeli Anaheimben november végén-december elején rendezendő felnőtt-világbajnokságon. 

A budapesti székhelyű IWF honlapján nyilatkozva Aján Tamás leszögezte: "Nemzetközi szövetségünk világossá kívánta tenni, hogy a doppingolást teljesen elfogadhatatlannak tartja, és tagjainknak kötelességük, hogy a sport tisztaságát biztosítsák országukban. Ha erre képtelenek, elveszítik jogosultságukat a versenyeken való részvételre."  

Ugyanakkor - tette hozzá - az IWF nem fordít hátat a felfüggesztett országoknak. "Folytatjuk velük a közös munkát, a WADA-val, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel és a nemzeti antidopping- ügynökségekkel együtt, segíteni fogjuk őket a megfelelő sportkulturális változások elérése érdekében. Nem lehet kétséges senki számára, hogy az IWF antidopping-programjával hatalmasat lépett előre a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpia óta. Egyszersmind elköteleztük magunkat amellett, hogy még többet tegyünk, és fogunk is tenni a tiszta sport érdekében" - szögezte le az IWF első embere.

Hosszú Katinka szárnyal - Így ünnepelt férjével Hongkongban (Fotó!)

Publikálás dátuma
2017.09.30. 18:06
Hosszú Katinka és Tusup Hongkongban Forrás: Facebook
Hosszú Katinka mindhárom döntős fellépését megnyerte a rövidpályás úszó világkupa hongkongi állomásának első napján. 

A 25 méteres medencében zajló pénzdíjas sorozat szombati viadalán a háromszoros olimpiai bajnok - az esemény honlapjának beszámolója szerint - előbb 50 méter háton (26.24 mp), majd 200 méter vegyesen (2:05.29 p), végül pedig 200 méter háton (2:03.14) nyert. 

A győzelem után feltöltött egy képet a Facebookra, amin férjével, Shane Tusuppal és Földházi Dáviddal ünnepel:

A Moszkva, Berlin és Eindhoven alkotta európai szakasz után a hongkongi az ázsiai etap első állomása, ahová Hosszú, az előző öt vk összetett pontversenyének győztese úgy érkezett, hogy 176 ponttal a második helyen áll a 266 ponttal vezető svéd Sarah Sjöström mögött. A szombati nyitányon a férfiaknál Földházi Dávid harmadik lett 400 méter vegyesen (4:16.80), ötödik 100 méter háton (53.11) és nyolcadik 100 méter vegyesen (54.77). Kenderesi Tamásnak egy negyedik hely jutott 200 méter pillangón (1:55.45). 

A vk további programja a kétnapos hongkongi erőpróba után:
október 4-5.: Doha
november 10-11.: Peking
november 14-15.: Tokió
november 18-19.: Szingapúr