MSZP;lemondás;Ujhelyi István;

2017-10-02 11:31:00

Ujhelyi István is lemondott

Lemondott az MSZP alelnöki tisztségéről Ujhelyi István. Az európai parlamenti képviselő szerint "Orbanisztán befurakodott az ellenzéki erők közé."

"Méltatlan és számomra vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik" - kezdi közleményét Ujhelyi István képviselő, amiben közölte: lemond az MSZP-ben betöltött alelnöki tisztségéről. Szerinte "orbánisztán egyértelműen befurakodott az ellenzéki erők sorai közé, beépítette embereit majd minden potens mozgalomba."

" Ezt eddig is sejtettük, de őszintén hittem, hogy magunk mögött hagyva eddigi hibáinkat győzhetünk felettük. Egyelőre úgy tűnik, hogy a hatalom piszkos eszközeivel támogatott „puccs" eléri célját: a demokratikus erők végletesen megosztottá és megtörtté váltak" - fogalmazott Ujhelyi.

"Bár töretlenül vágyom a változásra, de az MSZP alelnökeként mától nem tudok felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért. Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet."

"Huszonnégy éve vagyok ennek a pártnak a tagja és büszke vagyok arra, hogy Horn Gyulákhoz, Kiss Péterekhez, Lendvai Ildikókhoz hasonló és sok ezer, tisztséget nem viselő tisztességes európai szociáldemokratával együtt küzdhettem az elmúlt években egy demokratikus, európai Magyarországért. Elveimet, értékeimet és egykori harcostársaimat most sem akarom elárulni, vagy megtagadni.

Éppen az elveim, értékeim és egykori harcostársaim emléke iránti felelősség miatt kerültem lépéskényszerbe."
"Bocsánatát és megértését kérem a párttagoknak és választóinknak, de pártvezetőként nem vállalhatok felelősséget és sorsközösséget a következő időszakért. Nagyon szeretném, ha ez a mozgalom újra Magyarország történelmét formálni képes erővé emelkedne."

Ujhelyi István hangsúlyozta, hogy számára a feloldhatatlan konfliktus nem a DK és az MSZP viszonyáról szól, hiszen személyesen eddig is harmonikus kapcsolatban volt a Demokratikus Koalíció politikusaival és választóival.
"Nekünk csak a teljes, demokratikus ellenzéki oldallal együttműködve lehet esélyünk az orbáni rezsim leváltására" - húzta alá Ujhelyi István.

Európai parlamenti képviselőként, ahogy eddig is, minden erőmmel és a már bizonyított határozottsággal fogom képviselni a demokratikus Magyarország érdekeit az európai színtéren. Mert európai demokrataként ez a dolgom.