kenyér;pékség;pékek;albán pékségek;

2017-10-03 07:24:00

Összefognak az albán pékek ellen

A kenyérrel kapcsolatos fogyasztói tudatosság emelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele segítheti, hogy vásárlók inkább a magyar sütőipari cégektől vegyék a minőségi péktermékeket és ne az albán pékektől - összegezhető a Pékszövetség, a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tegnapi egyeztetésének eredménye.

Közös közleményük szerint mindannyian egyetértettek abban, hogy fel kell hívni a vásárlók figyelmét arra, hogy a tisztességtelen vállalkozások, köztük az albán pékségek is azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven - például kenyér helyett buciként - forgalmazzák termékeiket. Ezzel pedig nemcsak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik - tették hozzá.