Előfizetés

A Fidelitas elnöke tüntette el Simicska üzenetét

A Fidelitas helyi elnöke, Bóka Bence és egy társa festette le hétfőn Veszprémben azokat a plakátokat, amikre Simicska Lajos üzent Orbán Viktornak - írja a 24.hu. 

Bóka az RTL Klubnak még névtelenül nyilatkozva azt mondta: azért próbálta lefesteni az "Orbán egy geci" szövegű feliratokat, mert "ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos".

A portál szerint Bóka korábban több olyan politikai akcióban is szerepet vállalt, amiben a kormányoldal Kész Zoltánt, Veszprém független országgyűlési képviselőjét támadta. 

Mint emlékezetes, Simicska Lajos keddre virradó éjjel saját hirdetőoszlopaira pingálta, hogy "Orbán egy geci", a feliratokat azonban szerda délre eltüntették. A nagyvállalkozó az akció után úgy nyilatkozott, hogy kizárólag saját reklámcégének felületein firkált, úgy vélte, a sajátjával azt csinál, amit akar. A 24.hu-nak azzal magyarázta tettét: "Már két évvel ezelőtt megmondtam a véleményemet, most a plakátokon csak megerősítettem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

A MAHIR Cityposter ügyvezetője később jelezte, hogy feljelentést tesznek, amiért a feliratokat eltüntető kapucnis fiatalok megrongálták a cég felületeit.

Felavatják Göncz Árpád mellszobrát

Publikálás dátuma
2017.10.05. 18:15
FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava
Pénteken avatják fel Göncz Árpád egykori köztársasági elnök mellszobrát az Óbudai Egyetem parkban. 

A szobor megalkotása közadakozás útján vált lehetővé. Gulyás András, a szoborállítás egyik kezdeményezője a Klubrádióban elmondta, a kezdeményezést követően a közadakozási felhíváshoz magánszemélyek, vállalkozások és civilszervezetek mellett csatlakozott Óbuda-Békásmegyer önkormányzata is. Hozzátette: nem ez lesz az első megemlékezés, hiszen Budapesten avattak már emléktáblát és ültettek fát is a néhai államfő emlékére, Göncz Árpád városközpont is létesült.

Lázár elfáradt? - Jubileumi Kormányinfó csökkenő lendülettel

Publikálás dátuma
2017.10.05. 16:55
A szeptember 28-i tájékoztató - MTI Fotó: Bruzák Noémi
Lázár János kancelláriaminiszter ma 100. alkalommal tájékoztatja a nagyérdeműt arról, hogy "Mit, miért tesz a kormány?". A témák között nyilván most is helyet kap: a "Soros-terv", civilek, plakáttörvény, lex CEU. Vagyis sokadszor ugyanaz a mantra. Emlékeznek még? Az elsőt két és fél éve, 2015 márciusában tartotta meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János ma is 13.30-ra ígérte magát, ezúttal mi lesz a magyarázat a tetemes - már fél órás - késésre...? 

Ohó, kezdenek! 14.04 perckor.  Magyarázat nincs.

Szép szavakkal indított a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az újságírókat dicsérte, mondván, mintegy 200 órát töltöttek így együtt kormányinfózva, Lázár János köszönte az újságírók kitartó munkáját, és ahogy egy ilyen jubileumi alkalommal illik, egyéb statisztikákkal is szolgált, megnevezte például a rekorder kérdezőt is: ez a 444.hu. A portál megátalkodott sajtómunkásai egy ízben 52 kérdést tettek fel a miniszternek. 

Az erős kezdet után Lázár János hosszasan, a szokásos lendületes hangvétel helyett némileg altató üzemmódra váltva beszélt Orbán Viktor romániai látogatásáról, illetve a magyar református egyházzal aláírt, megújított szerződésről. A határon túli ügyekről egyebek mellett elmondta, hogy a kormány elfogadott egy óvoda- és bölcsődefejlesztési programot a Kárpát-medencében, 21 milliárd forintos kerettel. Szavai szerint ugyanis minden határon túli családnak biztosítani akarják, hogy magyar óvodába vagy bölcsődébe küldjék gyermekeiket.

Ám aztán némiképp felélénkült a miniszter - bár lényegesen enerváltabban zajlott az egész tájékoztató, mint ahogy megszoktuk - jött ugyanis Brüsszel, kvóta, migránsok és persze: Soros-terv

Brüsszelben a V4-ek-et külön munkavacsorán látja majd Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker. Lázár János ennek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a megbeszélésnek különös bukéja lesz, miután az EU "győzelmet hirdetett" a kötelező menekültkvóta kapcsán, noha egyetlen kivételtől eltekintve (Málta) egyetlen tagállam sem teljesítette a kötelezettségét. Azt pedig, hogy az emberek tartanak a bevándorlóktól, a miniszter szerint a német választási eredmények is megmutatták. A magyar kormánynak eddig is fontos volt, és ezután is az lesz, hogy visszajelzést kapjon a választóktól a támogatásukat illetően, erre szolgálnak a nemzeti konzultációk - osztott meg eddig talán még soha nem hallott információkat Lázár János, aki azt az örömteli hírt is hozzátette, hogy a most indulóhoz már egymillió kérdőív készen van. A konzultáció pedig - lepődjünk meg - döntően a Soros-tervre  vonatkozik.

Ne bízz a civilekben - foglalhatnánk össze azt a kissé körülményesen megfogalmazott mondanivalót, amelynek lényege, hogy a legálisan hazánkban tartózkodó menekülteken, menekült gyerekeken legjobban az állam tud segíteni, senki ne gondolja civilként, vagy épp panziótulajdonosként, hogy ő jobban csinálja, mint az állam, amely Lázár szavai szerint természetesen minden segítséget megad, amire szükség van.

(RTL később erre visszakérdez: a menekültgyerekek üdültetését kinek kellett volna kezdeményeznie az államnál, mert a miniszter most épp egy civil szervezeten veri el a port, nem kimondottan méltányosan eljárva. Lázár válasz: nem volt szándékában a "por elverés," és valójában csak megismételte a korábbiakat, a magyar állam felelőssége, hogy gondoskodjon ezekről a gyerekekről.)

Nyugdíjasok, hahó, választás lesz!

Ez persze csak az újságíró áskálódása, természetesen a legtisztább emberbaráti érzelmek vezetik a kormányt, amikor tagjai újabb és újabb meglepetéseken agyalnak: novemberben jön egy egyösszegű nyugdíjkorrekció, és lesz nyugdíjprémium is, hála a prosperáló magyar gazdaságnak - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. De ezzel nem elégszenek meg, az októberi és novemberi adatok függvényében a kormány szeretné, ha decemberben ismét tudnának Erzsébet-utalványt is adni a nyugdíjasoknak.

A tájékoztatás része volt még a turizmus, illetve a napelem kérdése ( ez utóbbi már újságírói kérdésre reagálva): előbbi terület a következő években 600-800 milliárd forintot kap, a napelemparkok telepítését pedig szintén támogatja a kormány. A tervek szerint Csornán egy egész gyár épül majd ennek kiszolgálásához.