Meggyilkolták a DVTK egykori futballistáját

Publikálás dátuma
2017.10.06. 15:41
Forrás: a DVTK hivatalos oldala

Rablótámadás áldozata lett Georges Griffiths, aki korábban a labdarúgó NB I-ben a Diósgyőrben és Pápán is játszott. A borsodiak honlapja a koaci.com oldalra hivatkozva számolt be arról, hogy a 27 éves elefántcsontparti csatárt szülővárosában, Abidjanban támadták meg.

Griffiths 2013-tól Pápán légióskodott, majd ezt követően Diósgyőrbe igazolt, ahol 2014 és 2016 között 34 bajnoki mérkőzésen 8 alkalommal talált az ellenfél hálójába.

A DVTK Georges Griffithsre emlékezve gyászszalaggal lép pályára a péntek délutáni Borostyán Mihály emléktornán Sajóbábonyban.

Szerző

Busztragédia a vasúti átjáróban - Gyerekek is meghaltak Oroszországban (videó)

Publikálás dátuma
2017.10.06. 10:44
FOTÓ: PRESS SERVICE OF THE MUNICIPAL D / SPUTNIK
Legkevesebb 17-en életüket vesztették, amikor vasúti átjáróban veszteglő autóbuszba ütközött egy vonat péntek hajnalban az oroszországi Vlagyimiri megyében, Pokrov város közelében - közölte a TASZSZ hírügynökség. Az Interfax hírügynökség 21 halottról tud.

A Szentpétervárról Nyizsnyij Novgorodba tartó szerelvény helyi idő szerint fél négykor sodorta el az buszt, amelynek motorja lefulladt a síneken. Sajtójelentések szerint a mozdonyvezető észlelte a járművet, figyelmeztető jelzést adott és fékezett, de már nem tudott megállni.

A halottak között gyerekek is vannak. A balesetet a mentőszolgálat szerint 34-en élték túl, közülük öt embert kórházba szállították.

A Rosszija 24 hírtelevízió értesülése szerint a kazah rendszámú autóbusz utasai üzbég állampolgárok volt. A vonat utasai közül senki sem sérült meg. A tragédia körülményeit vizsgálják a hatóságok.

Szerző

Hamis tűzriadóval fedezte magát a tolvaj – Nagyon ráfizethet

Szerda reggel Pécsre, a Konzum parkoló mélygarázsához nagy erőkkel - 14 járművel - kezdték meg a vonulást a tűzoltók, mert riasztott az automata tűzjelző – számolt be róla pénteken a bama.hu.

Hét egység Pécsről, kettő Komlóról, valamint a siklósi, szigetvári, bonyhádi, véméndi, és mohácsi tűzoltók is megkezdték a vonulást. A mélygarázshoz azért szükséges a legmagasabb riasztási fokozat elrendelése, mivel közel háromszáz autó és ezer ember befogadására képes a létesítmény. Abban az esetben ha tűz üt ki, és egyszerre ennyien tartózkodnak ott, mentésükhöz jelentős tűzoltó erőre van szükség.

Még kiérkezésük előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést a katasztrófavédelem műveletirányításánál. A hatóságok visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egyértelműen látszott, hogy egy ismeretlen személy szándékosan kapcsolta be a tűzjelző berendezést.

A rendőrök a gyanúsítottat rövid időn belül elfogták, aki közvetlenül a tűzjelző bekapcsolása után két nőtől is eltulajdonította az értékeit a belvárosban. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden esetben feljelentést tesz a szándékosan megtévesztő jelzés esetén, így a rendőrség ebben az ügyben is vizsgálatot indít.

Szerző