Előfizetés

Turisták sanyargatják Amazónia állatait

Publikálás dátuma
2017.10.06. 18:33
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
A turisták egyre több szelfit készítenek Amazónia jellegzetes állataival, a nagy érdeklődés miatt kegyetlenül bánnak az állatokkal az utazásszervezők. 

A World Animal Protection állatvédő szervezet jelentése szerint 2014 óta 292 százalékkal emelkedett a vadállatos szelfik száma az Instagramon az egész világon.

Munkatársunk Szegő-díjas lett azbesztbotrányt feltáró írásaiért

Publikálás dátuma
2017.10.06. 18:22
FOTÓ: Tóth Gergő
Juhász Dániel, a Népszava munkatársa is a Szegő-díj idei kitüntetettjei közé került, a selypi azbesztbotrányt feltáró írásaiért. 
Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A fődíjat Jakab Villő Hanga kapta az Átlátszó Erdélyben publikált, a helyi roma közösség sorsát bemutató riportjaiért.

A második díjat Neuberger Eszternek, az Abcúg munkatársának ítélte a zsűri, az NLCafé munkatársa, Nádasi Eszter harmadik díjat nyert. Szegő-díjas lett még Kiss Dániel, Lukács Zoltán, Mucsi Attila és Teczár Szilárd. 

Juhász Dániel az alábbi cikkekért kapta az elismerést:

Megmozdult az ÁNTSZ azbesztügyben

Bebizonyosodott: ömlött az azbeszt a selypi halálgyárból

Azbesztper: botrányos ítélet

Hűvösebb, szeles hétvégénk lesz, több napsütéssel

Publikálás dátuma
2017.10.06. 17:42
Illusztráció: Shutterstock
Szombaton a Tiszántúlon megélénkül, a Dunántúlon megerősödik északias szél. Túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő várható északon, északnyugaton azonban előfordulhatnak kisebb záporok. Hajnalban 4-10, délután 13-17 fokot mérhetünk - írja az Időkép előrejelzésében.

Vasárnap már több lesz felettünk a felhő, csak rövidebb időre süthet ki a nap. Kisebb csapadék csak néhol fordulhat elő. Északnyugaton és a középső tájakon erősödhet meg az északnyugati szél. Hűvös hajnalt követően, délután 14-18 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A legújabb számítások szerint hétfőn egy hidegfront érheti el térségünket. Változóan felhős időre van kilátás, kisebb csapadék csak helyenként fordulhat elő. Több helyen megélénkülhet a nyugatias szél. 13-16 fok valószínű - olvasható a portálon.