Versend;K. István;

Csődbe ment falujától lopott a polgármester?

Csak papíron foglalkoztatott emberek, hamis okiratok, ellopott pénz, eltüntetett fizetési előlegek – mindezt úgy, hogy közben csődben volt a falu. K. István versendi polgármesternek lesz miről elszámolnia a Pécsi Járásbíróság előtt – írja a Pécsi Stop.

A vádirat szerint a polgármester volt élettársa közalkalmazottként 2003 és 2013 között többek között a pénztárt kezelte a  szegénységben élő település, Versend önkormányzatánál. A vád szerint  a polgármester a közmunkaprogram keretében 2012-ben, valótlanul foglalkoztatott két személy részére hívott le a Baranya Megyei Munkaügyi Központtól – hamis okiratokat benyújtva – csaknem félmillió forint munkabért. A pénzt egy olyan számlára utaltatta, amelyhez hozzáférési joggal kizárólag ő rendelkezett, ezzel az ügyészség szerint egészen egyszerűen eltulajdonította Versend vagyonát.

Szintén 2012-ben fiktív fizetési előleget adott ki több embernek. A polgármester ténylegesen is adott ki fizetési előleget több személy részére. Ezeket az összegeket az érintettek visszafizettek, ám a vádlottól az önkormányzat pénztáráig már nem jutott el a pénz. Az önkormányzat egyébként 2011-ben csődbe ment, így mindezt egy csődbiztossal terhelt helyzetben vihették véghez.