Budaörs;közétkeztetés;szakácsverseny;

2017-10-08 16:49:00

A közétkeztetési szakácsverseny Budaörsön

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) hirdette meg a versenyt  közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára idén februárban.

A versenyt "tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében" készítendő ételekkel hirdették meg. A feladat tehát az volt, hogy a modern gasztronómia jegyében készüljenek tradicionális ízeket képviselő ételek. A verseny meghirdetői szerint cél a hagyományos ízek, évszakhoz kötődő szokások megőrzése mellett, az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, az étkezési kultúra fejlesztése, az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése.

A budaörsi METRO Vevőakadémián szombaton zajlott a közétkeztetési szakácsverseny regionális döntője.