Kisbusz ütközött egy kocsival az M6-oson

Személygépkocsi és kisbusz ütközött az M6-os autópálya Pécs felé tartó oldalán, Paks és Dunaföldvár között, az érintett szakaszon teljes útlezárás van - közölte honlapján a rendőrség hétfőn.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója szerint a baleset a pálya 93. kilométerénél történt. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a forgalmat a 6-os főútra terelik.

Szerző

Gyurcsány a „hazug”, Soros a „sátán” - A Fidesz-KDNP szerint

Publikálás dátuma
2017.10.09. 15:24
Az Országgyűlés korábbi plenáris ülése FOTÓ: Molnár Ádám
A KDNP-s Aradszki András az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén napirend előtt beszélt arról, hogy a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, és ezt Soros György is meg fogja tapasztalni. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ezután Gyurcsány Ferencet, az őszödi Pinokkiót vizionálta minden mögé, aki húzogatja a szálakat a baloldalon. 

A kereszténydemokrata politikus kijelentette, hogy a sátán legnagyobb és egyben végső csapása a családok elleni támadás lesz. „Látjuk ezt az abortusz, az egyneműek házassága és a genderelmélet terjedésén is” – mondta Aradszki. A KDNP-s politikus azonban megoldási javaslattal is előállt, kijelentette, hogy: a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására, ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.

Rétvári Bence válaszában kifejtette, a katolikus egyház szerint csak a politikai üldözötteknek rendel el védelmet. Azt is részletezte, milyen kötelességük van a menekülteknek, a hatóságok pedig feltételekhez köthetik a menedékjog megadását. A bevándorlóknak tiszteletben kell tartaniuk a hagyományokat, kötelezve vannak a közterhek viselésére, „ezeket a kötelességeket jelenítette meg a kormány a plakátokon”. Az államtitkár szerint a „Soros-terv” inváziót jelent, és a határzárat is lebontaná, megváltoztatva az országok összetételét.

MSZP: embertelen körülmények a munkahelyeken
         
Gúr Nándor (MSZP) azt firtatta, meddig áll fenn az az állapot, hogy tisztességtelen munkafeltételek, embertelen munkakörülmények között kell dolgozni? Szóvá tette, hogy az elmúlt években nőtt a munkabalesetek száma, a dolgozók hetven százaléka pedig az átlagfizetés alatt keres. Kifogásolta, hogy a kormány megszüntette az országos érdekegyeztető tanácsot, ellehetetlenítették a sztrájkot, a munka törvénykönyvének módosítása pedig kiszolgáltatottságot hozott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010 óta 700 ezer munkahely jött létre, zömmel a piaci szférában, a munkanélküliség pedig 12 százalékról 4 százalékra csökkent, az elmúlt években több mint 10 százalékkal nőttek az átlagbérek. Kitért arra is, hogy az MSZP nem indít saját miniszterelnök-jelöltet 2018-ban, ez pedig szerinte azt jelenti, hogy a szocialisták "újra letették a fegyvert Gyurcsány Ferenc előtt", feltétel nélkül. Hozzátette: most már újra Gyurcsány Ferencnél, "az őszödi Pinokkiónál" húz sorszámot Molnár Gyula, Juhász Péter, Karácsony Gergely. A baloldal 2017-ben ismét Gyurcsány Ferencért kiállt, aki a csillagokat is lehazudta volna az égről - hangoztatta.
    
LMP: nagy a felelőssége a Fidesz-KDNP-nek
    
Sallai R. Benedek szerint nagybirtok-koncentráció alakult ki Magyarországon. Ennek oka részben az elcsalt kárpótláshoz köthető, de jó nagy a felelőssége a Fidesz-KDNP-koalíciónak is - tette hozzá. Elmondta, ma a 30 legnagyobb agrárvállalkozás 213 ezer hektáron gazdálkodik, ez megközelíti Luxemburg teljes területét. Közölte, a nagybirtokok kialakulásával párhuzamosan a vidék elnéptelenedése lehetetlenné teszi Magyarország egészséges fejlődését, felzárkózását.

Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára szerint az a tény, hogy valakinek van földje, még nem vall inkorrektségre. Elfogadhatónak tartotta, hogy a hatmillió hektár magyar termőföldből több mint 210 ezer hektárt a legnagyobb gazdaságok művelnek. Azt firtatta, miért nem támogatta a képviselő a földhasználati maximumot meghatározó törvényt, ha ennyire zavarja a nagygazdaságok léte. Elmondta, jelenleg 60-40 százalék a földhasználati arány a családi gazdaságok javára. Az államtitkár szerint szükség van komoly agrárgazdaságokra, mert ők tudnak beruházni.

"A kormány lebontotta a demokráciát"

Volner János (Jobbik) szerint a Fidesz 2010-ben szisztematikusan leépítette a demokráciát Magyarországon. Példaként hozta a többi között, hogy az Állami Számvevőszék élén is egy volt fideszes képviselő ül. Sorolta azokat az eseteket is, amelyek során szerinte törvénysértést követtel el hivatalok a pártjával szemben. Orbán Viktor szerinte "kommunistából indult és kommunista marad mostanra is".  

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda a plakátüggyel kapcsolatban azt javasolta a jobbiknak: tartsák be a törvényeket, ahogy más is az országban. Úgy fogalmazott: az ellenzéki párt egy üzleti vállalkozás része lett, egy "parlamenti kapcsolattartó főosztály", hiszen üzleti titoknak minősítik  saját tevékenységüket, amikor nem engednek betekintést a pénzügyeikbe. Leszögezte: a Jobbik reménytelen helyzetbe került, de ebben nincs semmi meglepő, mert Magyarországon sosem tisztelték azokat a politikai erőket, amelyek eladták a lelküket. 

Ismét Gyurcsányt támadták

Budai Gyula (Fidesz) egy kölcsönszerződésre hivatkozva azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. több mint 80 millió forintos kölcsönt adott a 3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba diákmunka-közvetítéssel foglalkozó érdekeltségének. Szerinte ezzel a bűnszervezet továbbműködését segítette. 

Dömötör Csaba erre úgy reflektált, hogy a DK-val továbbra is tárgyaló MSZP politikusai a következő egyeztetésen kérdezzék meg Gyurcsány Ferenctől - akinél szerinte kevesen tudnak többet Czeglédy Csabáról -, hogy miért tolt pénzt a társaságba. Egyben dolgozzák ki a diákok kártalanítását is - javasolta.

Szerző

Soros maga a sátán - a KDNP-s politikus szerint

A hétfői plenáris ülésen napirend előtt szólalt fel a kereszténydemokrata Aradszki András az Országgyűlésben, felszólalásának címe pedig az volt, hogy „A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség”.

A kereszténydemokrata politikus kijelentette, hogy a sátán legnagyobb és egyben végső csapása a családok elleni támadás lesz. „Látjuk ezt az abortusz, az egyneműek házassága és a genderelmélet terjedésén is” – mondta Aradszki. A KDNP-s politikus azonban megoldási javaslattal is előállt, kijelentette, hogy: a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására, ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.

Rétvári Bence válaszában kifejtette, a katolikus egyház szerint csak a politikai üldözötteknek rendel el védelmet. Azt is részletezte, milyen kötelességük van a menekülteknek, a hatóságok pedig feltételekhez köthetik a menedékjog megadását. A bevándorlóknak tiszteletben kell tartaniuk a hagyományokat, kötelezve vannak a közterhek viselésére, „ezeket a kötelességeket jelenítette meg a kormány a plakátokon”. Az államtitkár szerint a „Soros-terv” inváziót jelent, és a határzárat is lebontaná, megváltoztatva az országok összetételét - idézi a képviselőt a Hír TV.

Szerző