Lemondott polgármesterüket kérik vissza az őcsényiek

Publikálás dátuma
2017.10.10 10:12
Őcsény/Google Street View
Az őcsényiek többsége bármit megadna azért, Fülöp János üljön vissza a polgármesteri székbe  írja az atv.hu.

A Tolna megyei falu szeptemberben azzal került be a hírekbe, hogy egy vállalkozó ingyen odaadta volna a panzióját néhány menekült családnak, hogy eltöltsenek ott pár napot. Az erről szóló falugyűlés botrányba fulladt, a vendéglátósnak kiszúrták az autógumiját, állítólag valaki még azzal is megfenyegette, hogy rágyújtja a házát. Pár nappal később a falu népszerű polgármestere, Fülöp János is lemondott, miután a képviselő-testület nem volt hajlandó feloszlatni magát. Fülöp lemondása óta Kozma Zoltánné alpolgármester, Fülöp egyik ellenlábasa vezeti a falut, de csak ideiglenesen, a december 17-i választásokig.

Az Abcúg riportere forgatott Őcsényben, hogy kiderítse, milyen jövőt látnak most maguk előtt az őcsényiek, és kit szeretnének a falu élére - emlékeztet a portál.

Egy megkérdezett a kormányt okolja a kialakult helyzetért, mert szerinte, látni akarták, hogy reagálnak az érintettek, hogy ezzel demonstrálják, „lám, mennyire utálják az emberek a migránsokat.”

Egy önkormányzati képviselő azt mondja, Fülöpnek óriási érdemei vannak a falu életében, hiszen újra önkormányzati kézbe vette a repülőteret, utakat épített, felújította az iskolát és az Alkotóházat is. “Megmozdult egy-két dolog, ami korábban nem volt jellemző a falura. Ő egy nagyon jó pénzügyi szakember, mondhatnám, hogy egy pengeagyú valaki” – fogalmazott.

Annyira támogatják Fülöpöt a falubeliek, hogy a CBA-ban még egy ívet is alá lehet írni, hogy mondjon le a testület, és induljon újra Fülöp, akinek az előző választásokon sem volt félnivalója. 2014-ben majdnem 70, négy évvel korábban pedig majdnem 90 százalékot szerzett. Utoljára 2006-ban volt szoros a verseny, akkor a szavazatok 33 százalékával nyert.

Szerző

Fekete férfiakat ábrázoló plakáttal szállt be az EP-kampányba a hegyfalui plébános

Publikálás dátuma
2019.02.22 09:36

Fotó: Nyugat.hu
A Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít a szórólap.
Tavaly nyáron kivégzéssel fenyegette a hegyfalui plébános, Dóka Ferenc azokat, akik eldobják a csikket a Mária-szobor előtt – ezt bevallottan viccnek szánta. Most a Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít egy plakát, ami választásra ösztönöz – írja a Nyugat.hu. A zárt szekrényben elhelyezett szórólapon az olvasható, hogy „tessék választani”, és két döntési lehetőséget kínálnak fel. Az egyiken Emmanuel Macron francia elnök áll két fekete férfi társaságában és mellette dühös, rosszalló fej látható, míg alatta mosolygó turisták tartanak egy keresztet és a fotó mellett egy szívecske van. Dóka Ferenc az RTL Klub híradójának azt mondta: az EP-választás kampányához kapcsolódva tette ki a plakátot. Szerinte nincs abban rasszizmus, hogy az egyik választási lehetőségként színes bőrű férfiakat tett a szórólapra, még úgy sem, hogy a képek melletti jelképekkel egyértelműen megüzeni, mi kívánatos és mi nem. A keresztet tartó turisták helyén korábban Orbán Viktor volt látható az unokájával, ezt azonban több hívő is kifogásolta, ezért Dóka Ferenc lecserélte a képet.

Videóüzenetekkel tiltakoznak a szülők az állami tankönyvek ellen

Publikálás dátuma
2019.02.22 08:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az Emmi szerint azonban „1,5 millió tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”.
Elégedetlen az állami tankönyvek minőségével, ezért videóban tiltakozik a Szülői Hang. A szülőkből álló szervezet január óta akciózik, és arra próbálják felhívni a többi szülő figyelmét, hogy a következő tanévtől a magánkiadók könyveinek jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. Az RTL Klub híradójában elhangzott, hogy eddig majdnem 3900-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. A céljuk az, hogy rávegyék a szülőket arra: akár saját pénzből, de a jobb tankönyveket vegyék meg.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a csatorna megkeresésére közölte, hogy szerintük a Szülői Hang véleményét nem lehet reprezentatívnak tekinteni.
„1,5 millió tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”
– fogalmaztak.
Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke azt mondta: tudomása szerint a PDSZ-szel nem folytak tárgyalások, „érdemi tárgyalások egyébként általában nem folynak érdemi kérdésekben”.