Előfizetés

Korszakalkotók kerestetnek

Publikálás dátuma
2017.10.11. 17:55
Fotók: Tóth Gergő
"Korszakalkotók" néven indítja új támogatói programját az UniCredit Bank. A közönségszavazatok alapján három ifjú tehetség három-három millió forintot kaphat.

„Új programunk, amelynek a koncepcióján több mint egy éve dolgozunk, a tehetséges embereket állítja a középpontba, akik – a bankhoz hasonlóan – mélyen elkötelezettek, hogy a legkiválóbbat nyújtsák saját területükön. A program célja nemcsak a tehetségek népszerűsítése, hanem hogy egy olyan felület álljon a hazai közvélemény rendelkezésére, ahol támogatni tudják ezeket a kiváló embereket. Az új programunk mellett elindítjuk a bank új közösségimédia-csatornáit is” – mondta Marco Iannaccone, általános vezérigazgató-helyettes.

Az idei nyertes „korszakalkotókat” két fordulóban választják ki. Első körben a saját területükön már kiemelkedőt nyújtott, de széles körben még nem ismert tehetségeket egy húsz fős, független szakemberekből álló bizottság jelöli. A mintegy 100 jelöltből 3-3 főt választott ki nyilvános szavazásra egy független zsűri a „Vizuális művészetek”, a „Zene” és az „Ízvilág” kategóriákban. 

A tehetségekre a korszakalkotok.unicreditbank.hu oldalon lehet majd szavazni, ugyanakkor a szélesebb közönség is szavazhat a microsite-on kedvenc korszakalkotó tehetségük támogatására. A kategóriák győzteseit, akikről kizárólag a közönségszavazatok döntenek, 3-3 millió forintos díjjal, összesen 9 millió forinttal ismeri el a bank. 

Moszkva szabályozza a kriptodeviza-piacot

Publikálás dátuma
2017.10.11. 17:19
Fotó: Shutterstock
Az orosz pénzügyi tárca és a központi bank az év végéig kidolgozza a kriptodeviza-forgalmat szabályozó törvény alaptervezetét - jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerdán Moszkvában.

Arról, hogy az orosz államnak szabályoznia kell a kriptodevizák kibocsátását és forgalmát, egy Vlagyimir Putyin orosz elnök vezetésével, Szocsiban megtartott magas szintű szaktanácskozás döntött.

Putyin a fórumon támogatta a kriptodeviza-forgalom szabályozását, de egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy a virtuális fizetőeszközök megnehezítik a beazonosítást és a pénzmosás elleni küzdelmet, és semmi sem szavatolja azok értékét.

Elvira Nabiullina, a központi bank vezetője elnöke Szocsiban közölte, hogy Oroszországban be fogják tiltani a bitcoint és más kriptodevizát magánszemélyeknek forgalmazó weboldalakat.

Távozik a Vodafone vezérigazgatója

Öt év után távozik a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Alex Froment-Curtil, és 2018 január elsejétől a Vodafone Egyiptom vezérigazgatójaként folytatja pályafutását, az utódjának kiválasztása megkezdődött - közölte a cég.

A közlemény szerint Alexandre Froment-Curtil 2012-ben csatlakozott a magyarországi leányvállalathoz, ahol a lakosság üzletág vezérigazgató-helyettese, majd pedig 2016-ban a Vodafone Magyarország vezérigazgatója lett. Vezetése alatt a vállalat elsődleges célja a kimagasló ügyfél-elégedettség elérése volt innovatív megoldások bevezetésével és kiváló hálózat kiépítésével. Ennek köszönhetően a Vodafone eredményei növekednek a hazai piacon, az ügyfelek elégedettségét tekintve pedig kiemelkedő helyen áll - írták.