LMP: összeomlik a biztonsági rendszer a Fidesz-kormány alatt

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a szakszolgálatoktól kér írásbeli tájékoztatást, miután sajtóértesülések szerint kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. 

Az LMP a közleményben emlékeztet, hogy az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását is. 

Demeter Márta, a párt országgyűlési képviselője járt utána a Pharaon és a vele kapcsolatban lévő személyek közérdekű dokumentumainak. Az általa feltárt információk alapján Szél Bernadett azonnali írásbeli tájékoztatást kért a szakszolgálatoktól, továbbá kezdeményezte, hogy napirendre kerüljön az ügy a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén.  

Egy újabb jel arra, hogy az ország biztonsági rendszere a Fidesz-kormány alatt összeomlott. Az LMP mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kiderüljön: milyen nemzetbiztonsági érdekeket sért a magyar kormány - írja az ellenzéki párt.

Szerző

Kézigránátra bukkantak egy budapesti ház kertjében

Egy sérült szovjet kézigránát került elő földmunkák során Budapesten péntek délelőtt, egy XVI. kerületi ház udvarán, a környéket lezárták - közölte a Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Markovics Zita tájékoztatása szerint a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy az Ida utcai ház udvarán talált F-1-es típusú szovjet kézigránátot a helyszínen semmisítik meg. Emiatt az Ida és Sándor utcát 200 méter hosszan lezárták. A környező házakban lakók közül hárman hagyták el a helyszínt, a többi lakó otthonában marad a megsemmisítés idejére.

Szerző

„Elég volt!” - Lakhatásért tüntetnek Budapesten

A Város Mindenkié idén 7. alkalommal szervezi meg a Lakásmenetet Budapesten, amely egy felvonulás a lakhatáshoz való jogért. A rendezvény célja, hogy a felhívja a figyelmet a magyarországi lakhatási válságra és rámutasson a kormány és az önkormányzatok felelősségére, a lehetséges megoldásokra és a hosszútávon működő lakáspolitikai program szükségességére - írják a szervezők közleményükben.

Facebookos felhívásukban arra hívták fel a figyelmet, hogy a lakhatási válság ma milliókat érint Magyarországon. A hatalomban lévő döntéshozók mégsem tesznek semmit. Elveszik a gyerekeinket, mert nincs otthonunk. A családunkkal együtt lakoltatnak ki minket, mert a bérlőket nem védi semmi. Naponta kell választanunk az evés és a lakhatás között. Lakcím nélkül nem tudunk elintézni semmit. Hajléktalanszállón kell élnünk akkor is, ha dolgozunk, mert nincs megfizethető bérlakás. 

Elég volt! Az emberhez méltó, biztonságos lakhatás nem kiváltság, hanem alapvető emberi jog! 2018-ban választások lesznek, és nem engedhetjük, hogy megint olyan kormányunk legyen, ami semmibe veszi alapvető emberi szükségleteinket, miközben milliárdok vándorolnak a haverok zsebébe és luxusberuházásokra - figyelmeztetnek a szervezők.

A gyülekező 2-től 3-ig lesz a Deák Ferenc téren, ahol rövid beszédeket mondanak majd a Rehab Critical Mass, Ide tartozunk hálózat, Budapest Pride, Magyar Szegénységellenes Hálózat, A Város Mindenkié Budapest és Pécs képviseletében. Közben ételt osztanak, játékokat biztosítanak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, dalokat tanulnak a Bennfentes Kivülállók Közkórus (BKK) segítségével. Fél 5-re a tömeg a Fővárosi Önkormányzat, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt a Parlamenthez vonul, szerintük ugyanis ezek azok az intézmények, amik felelősek azért, hogy ilyen sokan küzdenek lakásgondokkal.

Mit követelnek?
A felhívásban azt is leírják, hogy a Fővárosi Önkormányzattól lakbérkontrollt, fővárosi rezsitámogatást és szociális bérlakás-programot követelnek, a Belügyminisztériumtól lakcímhez való jogot és valóban szociális bérlakásokat, az Emberi Erőforrások Minisztériumától országos lakásfenntartási támogatást és a gyerekek jogsértő kiemelése helyett lakhatáshoz való jogot a családoknak. A Parlamenttől azt követelik, hogy legyen vége az elhelyezés nélküli kilakoltatásoknak és azt, hogy legyen felelőse a lakhatásnak a kormányban.


Az esemény Facebook-oldalán már több százan jelezték részvételi szándékukat, és majdnem 2 ezer ember érdeklődik a tüntetés iránt.

Szerző
Frissítve: 2017.10.13. 13:36