Nem nyomoznak a 444-es újságírót rángató fideszes ellen

A rendőrség levélben közölte Halász Júliával, hogy megszüntetik a nyomozást Szabó László XI. kerületi Fidesz-tag ügyében, aki a karjánál fogva rángatta a 444 tudósítóját - erről az újságírónő számolt be saját Facebook-oldalán.

Idén májusban keltett országos felháborodást az eset, amikor a 444.hu munkatársa videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról, ám a szervező Szabó László ezt nem hagyta. Mivel a tudósító jelezte, hogy nem hagyja abba a forgatást, az újbudai Fidesz tagja a karjánál fogva lerángatta a tudósítót az emeletről, és az épület előtt folytatta a fenyegetőzést. Halász Júlia úgy emlékezett vissza az esetre: több kollégája vagy barátja is körülállt, és azt mondták, hogy csak akkor kaphatom vissza a telefonom, ha előbb megmutatom nekik a kamerámat. Folyamatosan fenyegetőztek és megpróbáltak megfélemlíteni. Körülbelül 10 percig kértem, hogy adják vissza a telefonomat, mindannyiuktól többször segítséget kértem. Mikor elmondtam Szabó Lászlónak, hogy úton van a rendőrség, a fotóimat kitörölte a telefonomból, és visszament a rendezvényre.

A 444 munkatársával történtek miatt a Nem maradunk csendben csoport demonstrációt is tartott a Fidesz újbudai irodája előtt.

Hiába keltett azonban felháborodást a fideszes politikus viselkedése, most mégis megszüntetik a nyomozást, mivel “nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény”. Halász Júlia közösségi oldalán azt írta: Szabót hosszasan mentegeti a határozat: szervező is volt, meg amúgy is csak a “karomat érintve kísért”, és tulajdonképpen önként mentem vele. De hogy miért mentem volna bárhova is, miközben a kameraállványom még a teremben volt és miért volt olyan fontos, hogy kirakjon az épületből, tehát azt, hogy mi is történt valójában, úgy tűnik, egyáltalán nem vizsgálták.

Mintha fel sem merült volna az a teljesen nyilvánvaló kérdés, hogy mégis hogyan került a telefonom Szabóhoz, ha az ő “magatartása nem tekinthető támadó jellegűnek”. Én adtam volna a kezébe? - teszi fel a költői kérdést az újságírónő. Bejegyzését azzal zárja: ha azon a délutánon hagynak forgatni, közel se tudtam volna olyan érzékletesen bemutatni ennek a rendszernek a kártékonyságát, mint azzal, amit most csinálnak velem. Ennek az első állomása ez az elmismásolt nyomozás, aminek a hiányosságairól részletesen is be fogok számolni, amint sikerül betekintenünk az iratokba - ígérte.

A teljes bejegyzést alább olvashatja el:

Szerző

Albummal jelentkezik Tóth Auguszta

Publikálás dátuma
2017.10.13. 07:48
Fotó: Juhász Attila

Október 18-án a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán mutatja be első önálló zenei albumát Tóth Auguszta. Az Érzések című lemez dalszövegeit a színésznő írta, a zenei anyagot Pintér Tibor gitárművész, zeneszerző, Lerch István zeneszerző és Révész Richárd zongoraművész, zeneszerző készítette. Az albumon Tóth Auguszta duettet énekel Szolnoki Péterrel.

Szerző

Magyarázkodik az NKA Majkáék miatt

Publikálás dátuma
2017.10.13. 07:48
Forrás: Youtube

Meglehetősen obszcén klippel és szexista dallal rukkolt elő ByeAlex és Majka. Az U,u,u című alkotásban olyanok hallhatók, mint „Szoros a nadrág, mert már ingerled régen / letolom flegmán térdig, ülj bele szépen.” Sokan felháborodtak, mert a klip elején feltüntetik, hogy a kisfilm a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült. Az NKA közleményében azt írta: a két előadó százezer forintot nyert a klipre, ám ehhez a művészeknek nem kellett előzetesen benyújtaniuk a szöveget. „A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.” – így a kommüniké. Azt hozzátették: ezentúl részletesebbek lesznek a Könnyűzenei Kollégium pályázati kiírásai.

Szerző
Témák
NKA Majka ByeAlex