NB I - Pontvesztéssel hangoltak az ősi riválisok

Publikálás dátuma
2017.10.16 07:55
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Véleményes büntető borzolta a kedélyeket Felcsúton az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. játéknapján. Újpesten gólt és mást sem nagyon láthattak a nézők.

Noha szombat délután hétágra sütött a nap, a Megyeri úton mégsem volt ok az örömre.

Alig 2000 néző látta a helyszínen a feledhető produktum tekintetében is kifejező eredményt hozó, 0-0-ra végződő Újpest–Paks összecsapást, ahol az első 45 percet sikerült szinte számottevő gólhelyzet nélkül lehozni. A helyzet a folytatásban sem javult, ezt pedig az oldallelátón helyet foglalók egyre nehezebben viselték: a nagyérdemű előbb az utolsó percekre beálló Simon Krisztiánt követelte a csapatba, majd visszatérően szidta a vezetőedzőt, Nebojsa Vignjevicet, aki négy éve éppen ezekben a napokban vette át a csapat irányítását. A hazai B-közép türelmes volt a „próbálkozó” kedvencekkel, ám amikor a következő körben a nagy rivális FTC otthonába látogató házigazda a végén csak a kétszer is eltalált kapufának, s Filip Pajovic kapus bravúrjainak köszönhetően nem kapott ki, spontán tüntetésbe kezdett a tribün népe. Nagyon gyenge – zúgták az Újpest-drukkerek majdnem szöveghűen idézve, füttyszó kíséretében.

A hazaiként jelölt gárda egyébként a teljes fordulót tekintve kizárólag Debrecenben örülhetett. Az „albérletben” szereplő Diósgyőr viszont nagyon, Bódog Tamás csapata ugyanis ötöt lőtt annak a Vasasnak, amely néhány hete ugyanabban a stadionban négyet kapott a Debrecentől.

A DVSC így értelemszerűen idegenben lépett pályára, 2-0-s mezőkövesdi győzelmével pedig hét mérkőzés óta veretlen, s stabilan tartja harmadik helyét. Mögöttük két ponttal lemaradva a címvédő Honvéd következik, amely a gólkirály, Eppel Márton két góljával nyert, s azon túl, hogy lezárta ötmeccses nyeretlenségi sorozatát, véget vetett egy másik szériának is: Andó-Szabó Sándor játékvezetése mellett 2014 májusa óta nyert először a kispesti csapat (az érdekességre Maros József, a Bozsik-stadion „hangja” hívta fel figyelmünket – a szerk.).

A listavezető Videoton Balmazújvárosban játszott 1-1-es döntetlent, így a fordulót záró Puskás Akadémia–FTC találkozón siker esetén az élre állhattak volna a zöld-fehérek. A 81. percig a negyedik magyarországi mérkőzésén harmadszor eredményes 19 éves ghánai, Joseph Paintsil góljával vezető Ferencvárosnak erre jó esélye is volt, akkor azonban egy véleményes szituációban Bognár Tamás büntetőt ítélt a felcsútiak javára. A vendégek hevesen reklamáló trénerét, Thomas Dollt az eset után a lelátóra parancsolta a sporttárs, aki az M4 Sport által interjúvolt Böde Dániel szerint az ítélete miatt egy megyei mérkőzésen csak rendőri kísérettel hagyhatta volna el a pályát.

Indulat fűtheti tehát a „lilákat” és a „zöldeket” is a felek szombati, Üllői úti rangadója előtt.

Hétfőtől derbi-lázban
Az Újpest valamennyi őszi mérkőzésén, így a Paks ellen is pályára lépett a nyáron szerződtetett középpályás, Nagy Dániel, aki kedden, Feröer ellen debütált a magyar válogatottban.
- Milyen volt már válogatott játékosként készülni a Paks ellen?
- Örültem, hogy megkaptam a lehetőséget Bernd Storcktól, de szerdától a Megyeri úton készültem, s csakis a Paks-mérkőzésre fókuszáltam.
- Aligha elégedett a döntetlennel.
- A játékkal nem lehetünk elégedettek, azon javítanunk kell, a gól nélküli eredmény viszont a látottak alapján igazságos. Mindkét oldalon csak a végén adódott egy-egy lehetőség, amelyből gól születhetett volna.
- A Ferencváros ellen folytatják… Az öltözőben téma már az idegenbeli derbi?
- Hogy őszinte legyek, erről még nem beszéltünk. Tudtuk, hogy a Paks elleni is nehéz mérkőzés lesz, látható is volt, hogy nem egyszerű feltörni őket, agresszívak voltak, sajnos nem is sikerült nyernünk. Sok időnk nincsen bánkódni ezen, hétfőtől már a derbire koncentrálunk.

A 12. forduló eredményei:

Haladás–Honvéd 1-2

Sopron, 1600 néző. Játékvezető: Andó-Szabó

Gólszerzők: Kiss T. (57.), illetve Eppel (45., 83. - az elsőt büntetőből)

DVTK–Vasas 5-0

Debrecen, 100 néző. Jv.: Pintér

Gólszerzők: Villar (15.), Ugrai (48., 58.), Vela (71.), Joannidisz (77.)

Balmazújváros–Videoton 1-1

Balmazújváros, 1300 néző. Jv.: Erdős

Gólszerzők: Andric (43.), illetve Scepovic (11.)

Újpest–Paks 0-0

Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző. Jv.: Farkas Á.

Mezőkövesd–Debrecen 0-2

Mezőkövesd, 1500 néző. Jv.: Vad II

Gólszerzők: Mengolo (28.), Bódi (84.)

Puskás Akadémia–FTC 1-1

Felcsút, 3000 néző. Jv.: Bognár T.

Gólszerzők: Knezevic (84., tizenegyesből), illetve Paintsil (39.)

Reméljük, Kövér László nem idézte Semjént, amikor együttérzését fejezte ki a Notre Dame miatt

Publikálás dátuma
2019.04.18 19:33

Fotó: Vajda József
Nagyon azért nem kapkodta el a francia házelnöknek szóló együttérző levél elküldését.
Az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki együttérzését a francia képviselőház és a szenátus elnökének a Notre Dame-székesegyházban pusztító tűz miatt - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön. Kövér László azt írta Richard Ferrand-nak és Gérard Larcher-nak: megdöbbenve és mély megrendüléssel értesült a kereszténység, a katolikus egyház és az egyetemes kultúra egyik fontos jelképének számító Notre Dame-székesegyházat ért tűzesetről, amely felbecsülhetetlen kárt okozott a rekonstrukció alatt álló épületben. Az Országgyűlés elnöke levelében kifejezte elismerését a francia tűzoltók hősies küzdelméért, amelynek köszönhetően sikerült megóvni "a kereszténység egyik bástyáját" a teljes pusztulástól, csakúgy, mint az épületben őrzött keresztény kegytárgyak és műalkotások hatalmas gyűjteményének jelentős részét. Kövér László a magyar Országgyűlés nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította a francia nemzetet, és sok erőt, kitartást kívánt a székesegyház újjáépítéséhez.   Semjén Zsolt kedden még arról értekezett, hogy az égő Notre Dame a hitét megtagadó Franciaország tragédiáját fejezi ki. "Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta - mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk” - mondta a tűz kapcsán a HírTv-ben a nagy vadász. 
Frissítve: 2019.04.18 19:35

Most szocialista aláírásgyűjtőkre támadtak

Publikálás dátuma
2019.04.18 19:21

Fotó: mszp.hu
Egy ember megharapta és a kabátjával fojtogatta a Societas elnökét.
Megtámadták az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáit csütörtök délután Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren - írja az Index. Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas elnöke elmondta, egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához, kezében egy másfél literes üdítős palackkal. A férfi - Torzsa elmondása szerint - az egyik szocialista "kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel", majd hozzávágta a palackot, közben hangosan szidta az MSZP-t. Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott. "Nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott." A dulakodás két percig tarthatott , ekkor az ott lévő járókelők és a többi szocialista szétválasztotta őket, és leszedte róla. Torzsa ezután kihívta a rendőrséget, és feljelentést tesz a támadó ellen. Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pultnál tétlenül nézték végig az egészet, sőt valaki azt mondta, hogy ide vezet, ha beengeditek a feketéket. Legutóbb a DK és a Párbeszéd aláírásgyűjtő aktivistáit zaklatta a kormánymédia kedvenc trollja a Nyugati téren.